Min målsättning är att bidra med kunskaper som kan leda till hållbar utveckling i arbetslivet och jag tror att studier av kompetensförsörjning och arbetsplatslärande är avgörande för att nå denna kunskap. Vi ser att det idag råder en akut kompetensbrist i många sektorer och att det finns särskilt stora behov av nyskapande kompetensförsörjningsaktiviteter för att klara omställningen till en socialt hållbar, konkurrenskraftig och grön industri. Vi behöver därför veta mer om hur ökade krav på innovationsförmåga påverkar processer som rekrytering, kompetensutveckling, och kompetensöverföring i organisationer. Jag ser också ett stort behov av studier om hur automatisering, robotisering och användandet av artificiell intelligens påverkar kompetensförsörjningsarbetet sett till tillförlitlighet, arbetsmiljö och kompetensbehov hos chefer och HR-medarbetare.
En central del i mitt arbete är samverkan med det omgivande samhället. Jag bedriver därför min forskning utifrån en så kallad interaktiv forskningsansats, vilken möjliggör växlingar mellan närhet och distans, mellan ett inifrån- och ett utifrånperspektiv samt mellan utvecklingsstöd och kritisk granskning. I min roll som biträdande föreståndare och forskningsledare vid HELIX Competence Centre hade jag förmånen att arbeta med interaktiv arbetslivsforskning i ett partnerskap av organisationer från arbetsmarknadens alla sektorer.
Min undervisning sker huvudsakligen på kandidat- och masterprogrammen i HR. Jag är också programansvarig för HR-mastern. Därtill undervisar jag också ofta på olika typer av uppdragsutbildningar och handleder doktorander.