25 augusti 2020

Martin Singull, biträdande professor vid Matematiska institutionen (MAI), kommer under onsdagen den 26 augusti att stå värd för ett digitalt seminarium som en del i ett initiativ från ett flertal afrikanska universitet.

Martin Singull (i förgrunden) med doktorander som deltar i forskningssamarbetet med Afrika.
Martin Singull (i förgrunden) med doktorander som deltar i forskningssamarbetet med Afrika. Bilden är från 2018. Karin Johansson

Från början var Martin Singulls föreläsning planerat till senare i höst, men när den tänkta talaren blev sjuk fick han med kort varsel rycka in lite tidigare.

Syftet med den digitala seminarieserien i matematik är att främja forskningsverksamhet och skapa nya samarbeten mellan de olika universiteten i Afrika. Föreläsarna kommer oftast från Afrika, eller har en stark relation till afrikansk matematik. Organisationsteamet har dock valt att inkludera framstående talare då och då för att främja nätverkande och forskningsutbyte med resten av världen.

Singulls föreläsning har titeln “Supervised learning for repeated measurements using the Growth Curve models”.

– Flera av de doktorander jag handleder inom forskningssamarbetet med Afrika och Asien arbetar med de här modellerna. Jag kommer att genom exempel försöka förklara vad deras arbete går ut på, berättar Singull.

Seminariet sänds live på Youtube och går att se den 26 augusti från klockan 14.00 svensk tid. För mer information och länk till seminariet besök Africa Mathematics Seminar.

Uppdatering 27/8: Nu går seminariet i repris på Youtube nedan.

 

Video

 

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Linköpings Studentsångare går i fängelse

I tre terminer har Jakob Grubbström som frilansare lett körsång med intagna på Skänningeanstalten. Som Director Musices på LiU tar han nu Linköpings studentsångare med sig in i fängelset.

Studenter på campus.

Ökat söktryck till LiU

Intresset för att studera vid LiU ökar, i flera fall rejält. Det visar siffrorna när anmälan till höstterminen stängde vid midnatt den 15 april.

Två forskare i lab.

Ett atomlager guld – LiU-forskare skapar guldén

För första gången har forskare lyckats skapa ark av guld som endast är ett atomlager tjockt. Enligt forskarna från LiU får guldet nya egenskaper som kan göra det lämpligt för bland annat framställning av värdefulla kemikalier.