25 augusti 2020

Martin Singull, biträdande professor vid Matematiska institutionen (MAI), kommer under onsdagen den 26 augusti att stå värd för ett digitalt seminarium som en del i ett initiativ från ett flertal afrikanska universitet.

Martin Singull (i förgrunden) med doktorander som deltar i forskningssamarbetet med Afrika.
Martin Singull (i förgrunden) med doktorander som deltar i forskningssamarbetet med Afrika. Bilden är från 2018. Karin Johansson

Från början var Martin Singulls föreläsning planerat till senare i höst, men när den tänkta talaren blev sjuk fick han med kort varsel rycka in lite tidigare.

Syftet med den digitala seminarieserien i matematik är att främja forskningsverksamhet och skapa nya samarbeten mellan de olika universiteten i Afrika. Föreläsarna kommer oftast från Afrika, eller har en stark relation till afrikansk matematik. Organisationsteamet har dock valt att inkludera framstående talare då och då för att främja nätverkande och forskningsutbyte med resten av världen.

Singulls föreläsning har titeln “Supervised learning for repeated measurements using the Growth Curve models”.

– Flera av de doktorander jag handleder inom forskningssamarbetet med Afrika och Asien arbetar med de här modellerna. Jag kommer att genom exempel försöka förklara vad deras arbete går ut på, berättar Singull.

Seminariet sänds live på Youtube och går att se den 26 augusti från klockan 14.00 svensk tid. För mer information och länk till seminariet besök Africa Mathematics Seminar.

Uppdatering 27/8: Nu går seminariet i repris på Youtube nedan.

 

Video

 

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Förmultnat löv.

En kemisk gåta löst – reaktionen som förklarar stora kolsänkor

En gåta som gäckat forskarvärlden i 50 år har nu fått sitt svar. Forskare från bland annat LiU har visat att en särskild typ av kemisk reaktion kan förklara varför organiskt material i sjöar och vattendrag är så motståndskraftigt mot nedbrytning.

Flaggor vajar utanför Studenthuset.

LiU:s nya universitetsdirektör – en erfaren och driven chef

Anna Thörn blir ny universitetsdirektör vid LiU. Hon jobbar för närvarande som regiondirektör i Region Dalarna och har tidigare haft flera chefsbefattningar i Östergötland, bland annat som kommundirektör i både Norrköping och Söderköping.

Studentsångare tågar på Valborg

Valborgstradition fyller 50 år

På valborgsmässoafton blir det som traditionen bjuder, vårsånger, vårtal och mösspåtagning med manskören Linköpings Studentsångare på Borggården utanför Linköpings slott. I år firar traditionen 50-årsjubileum.