Databas- och informationsteknik (ADIT)

Databas- och informationsteknik är en avdelning vid Institutionen för datavetenskap. Avdelningen bedriver forskning inriktad mot principer, metoder och verktyg för definition och konstruktion av avancerade databas- och informationssystem för dagens och framtidens informationssamhälle.

Viktiga forskningsområden är databaser, informationshantering, datautvinning och dataintegration, säkra e-tjänster, programvarusäkerhet, och förebyggande och hantering av incidenter. 

ADIT har ansvar för kurser inom områdena databaser, datornätverk, säkerhet, och medieinformatik.

Besök den engelska sidan för mer information

Aktuellt vid ADIT

Konferens: Linköping Hockey Analytics Conference, LINHAC 2023

LINHAC är den  enda  konferensen i 'hockey analytics' i  Europa och störst i världen. Den belyser brett användandet av data inom hockey. Representanter från landslag och klubblag diskuterar hur data används för scouting, utvärdering av spelare och matchstrategier. Akademiker och företag presenterar de senaste algoritmerna och verktygen i ämnet. TV-bolag visar hur man använder 'analytics' för att göra TV-sändningar mer intressanta. Studenter tävlar i ämnet. LiU och Linköping Hockey Club arrangerar i samarbete med EHC, förening för klubblag i högsta europeiska ligorna.

Börjar 07 juni 2023 kl. 12.00
Slutar 09 juni 2023 kl. 18.00
Plats Ada Lovelace,  Hus B, ingång 27, Campus Valla; och digitalt
Kontakt Patrick Lambrix
013-28 26 05

Forskning vid ADIT

Senaste publikationerna

2023

Kontakta oss

Medarbetare vid ADIT

Om institutionen