07 maj 2025

Linköpings universitet är ett av fem europeiska lärosäten som tillsammans driver CEETNOVA – ett nytt Erasmus+-projekt som syftar till att öka kunskapsvaloriseringen inom forskning och utbildning.

Porträtt av projektledare för CEETNOVA

CEETNOVA-initiativet svarar på ett välkänt problem: trots stark forskning används bara en liten del av Europas forskningsresultat och patent i praktiken.
Genom att utbilda "Knowledge Valorisation Ambassadors" och utveckla nya verktyg och metoder för kunskapsöverföring vill projektet bidra till att fler forskningsresultat kommer till nytta för samhället. Fokusområden inkluderar bland annat grön omställning, teknologitransfer och samverkan mellan akademi och näringsliv.

Projektet koordineras av Universitetet i Stavanger och genomförs tillsammans med Kaunas University of Technology, Autonomous University of Barcelona, University of Trento och Linköpings universitet. Alla medverkande lärosäten ingår i European Consortium of Innovative Universities (ECIU).

CEETNOVA löper över 30 månader och bidrar också till att förverkliga EU-kommissionens mål om ett starkare och mer innovativt Europa.

Läs mer om CEETNOVA

Ceetnova logg

CEETNOVA koordineras av Universitetet i Stavanger och genomförs tillsammans med Kaunas University of Technology, Autonomous University of Barcelona, University of Trento och Linköpings universitet.

Läs mer på CEETNOVA:s webbplats.


Kontakt

Senaste nytt från LiU

Porträttfoto, kvinna.

Ministern fick se högteknologi inom svenskt jordbruk

Klimat- och miljöministern Romina Pourmokhtari besökte Agtech Sweden och imponerades av alla de tekniska innovationer som nu växer fram inom svenskt jordbruk.

Kvinna som står bredvid ett träd.

26 miljoner till forskning om miljö och hållbarhet

Fem projekt vid LiU får pengar när Familjen Kamprads stiftelse delar ut medel till forskning som kan bidra till bättre miljö och bättre livskvalitet för äldre. Projekten vid Linköpings universitet handlar mycket om hållbarhet.

Patrik Thollander, professor i energisystem vid Linköpings universitet.

Så kan industrins globala koldioxidutsläpp minska

De globala koldioxidutsläppen från industrin kan minska med fem procent. Men då måste företag och beslutsfattare ta ett helhetsgrepp på energieffektivisering och inte stirra sig blinda på teknisk utveckling. Det menar forskare vid bland annat LiU.