16 mars 2023

Ämnesplanerna för gymnasiet är släppta på remiss och fram till och med den 23 mars kan man läsa och komma in med synpunkter. Flera webbinarier och digitala träffar anordnas för dem som är intresserade av att svara på remissen. 

Videomöte på dataskärm med kaffekopp bredvid dator.
Fotograf: Chris Montgomery, Unsplash

Den 20 mars bjuder CETIS in dig som är lärare i inriktningskurser eller Teknik 1 på Teknikprogrammet att delta i en digital träff där du får möjlighet att lyssna till Gunilla Rooke, undervisningsråd på Skolverket. Gunilla kommer bland annat belysa vilka konsekvenser de föreslagna ändringarna innebär och beskriva processen med utveckling av ämnesplaner och ny programstruktur.
Under träffen kommer det ges tid för samtal om ämnesplanerna i grupper. Grupperna kommer baseras på de digitala nätverk som drivs i samverkan mellan CETIS och ett antal lärare runt om i landet som är nätverksledare.

Program 20 mars

15:30 CETIS hälsar välkommen

15:35 Gunilla Rooke, Skolverket, om remissen för ämnesplaner och programstruktur

16:00 Samtal i grupper:

-Teknik 1
-Design och produktutveckling
-Samhällsbyggande och miljö
-Teknikvetenskap
-Produktionsteknik -Informations- och medieteknik

16:30 Återkoppling från grupperna och samtal i stora gruppen.

Förberedelse:

Titta igenom de ämnesplaner du är intresserad av i förväg. De finns att läsa på Remiss för nationella högskoleförberedande program - Skolverket. Håll också utkik på CETIS hemsida, några av nätverken kommer genomföra förberedande träffar med samtal om inriktningarnas ämnesplaner.Här finns mer information på Skolverkets hemsida.

Remiss gällande ämnesplaner

Anmälan:

Anmäl dig på följande länk senast torsdag 16/3:

Digital träff angående ny ämnesplaner för teknikprogrammet

En möteslänk skickas ut till alla anmälda via mail senast samma dag som träffen genomförs.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Studenter från kursen From Lab to Market deltar i rundvandring i labbet

Från labb till marknad med studenters hjälp

I takt med att världen söker hållbara energilösningar har grön vätgas seglat upp som en nyckelspelare i omställningen. Vid Linköpings universitet får studenter nu chansen att arbeta med verkliga utmaningar kopplade till denna teknik.

Valentin Polishchuk.

Miljonstöd till forskningsprojekt som stärker Norrköping och universitetet

Tre projekt vid Campus Norrköping får 3,9 miljoner kronor från Norrköpings fond för forskning och utveckling för att stärka lokal samhällsutveckling och universitetets forskningsmiljö.

Målvakt med armarna i kors

Hon får både fotboll och studier i mål

Som målvakt i IFK Norrköping har Sofia Hjern varit med på klubbens resa från division ett till damallsvenskan. Nu har hon även kallats till A-landslaget – samtidigt som hon läser beteendevetenskap vid Linköpings universitet.