16 mars 2023

Ämnesplanerna för gymnasiet är släppta på remiss och fram till och med den 23 mars kan man läsa och komma in med synpunkter. Flera webbinarier och digitala träffar anordnas för dem som är intresserade av att svara på remissen. 

Videomöte på dataskärm med kaffekopp bredvid dator.
Chris Montgomery, Unsplash

Den 20 mars bjuder CETIS in dig som är lärare i inriktningskurser eller Teknik 1 på Teknikprogrammet att delta i en digital träff där du får möjlighet att lyssna till Gunilla Rooke, undervisningsråd på Skolverket. Gunilla kommer bland annat belysa vilka konsekvenser de föreslagna ändringarna innebär och beskriva processen med utveckling av ämnesplaner och ny programstruktur.
Under träffen kommer det ges tid för samtal om ämnesplanerna i grupper. Grupperna kommer baseras på de digitala nätverk som drivs i samverkan mellan CETIS och ett antal lärare runt om i landet som är nätverksledare.

Program 20 mars 

15:30 CETIS hälsar välkommen

15:35 Gunilla Rooke, Skolverket, om remissen för ämnesplaner och programstruktur

16:00 Samtal i grupper:

-Teknik 1
-Design och produktutveckling
-Samhällsbyggande och miljö
-Teknikvetenskap
-Produktionsteknik -Informations- och medieteknik

16:30 Återkoppling från grupperna och samtal i stora gruppen. 

Förberedelse:

Titta igenom de ämnesplaner du är intresserad av i förväg. De finns att läsa på Remiss för nationella högskoleförberedande program - Skolverket. Håll också utkik på CETIS hemsida, några av nätverken kommer genomföra förberedande träffar med samtal om inriktningarnas ämnesplaner.Här finns mer information på Skolverkets hemsida.

Remiss gällande ämnesplaner

Anmälan:

Anmäl dig på följande länk senast torsdag 16/3:

Digital träff angående ny ämnesplaner för teknikprogrammet

En möteslänk skickas ut till alla anmälda via mail senast samma dag som träffen genomförs.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

LiU-flaggor framför Kårallen på Campus Valla.

Distanskurser ökar mest när antagningen till hösten är klar

Det första antagningsbeskedet är här. LiU fortsätter att locka studenter och framför allt antagningen till fristående kurser och utbildningar på distans har ökat sedan tidigare år.

Möjligt att förutse nervskador av cancerbehandling

Många kvinnor som behandlats för bröstcancer med en typ av cytostatika, taxaner, får ofta biverkningar på nervsystemet. Nu har forskare vid LiU utvecklat ett verktyg som kan förutsäga hur stor risken är för den enskilda individen.

Kvinna i bygghjälm.

Hennes uppdrag är svårt – men kul och fullt möjligt

Vi är mitt uppe i en tuff omställningen som ska rädda vår miljö och leda till en mer hållbar utveckling. Då behövs innovationskraft och kunskap, menar Marie Trogstam, LiU-alumnen som nu är chef för hållbarhet och infrastruktur hos Svenskt Näringsliv.