23 november 2021

Helene Lidestam och Simon Schütte får årets I-plom för sin engagemang och pedagogisk skicklighet i kurserna Ekonomisk analys: ekonomisk teori respektive Affective Engineering.

Fyra människor som fått pris diplom och blomma
Magnus Nielsen och Emma Enocksson Svensson, Helene Lidestam och Simon Schütte

På höstmötet delade Utbildningsutskottet av Sektionen för Industriell Ekonomi ut Iplom till de examinatorer som fått högst betyg i kursutvärderingarna. Det var Utbildningsutskottets ordförande, Johannes Erikson och Utbildningsutskottets vice ordförande, Lucas Gutzen som delade ut Iplom till examinatorer.

Iplom utdelas till:

  • Simon Schütte – Affective Engineering
  • Helene Lidestam – Ekonomisk analys: Ekonomisk teori
  • Mattias Krysander – Elektronik kandidatprojekt (ISY, Datorteknik)
  • Henrik Pedersen – Molekylär miljöpåverkan (IFM, Kemi)
  • Magnus Nielsen & Emma Enocksson Svenson – Objektorienterad programmering i Java (IDA, Programvara och system)

Att dela ut I-plom är en tradition. Den delas ut årligen av Sektionen för Industriell Ekonomi och är ett sätt att belöna examinatorerna för de av studenterna mest uppskattade kurserna.

Kontakt

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Serverrum,data på svart skärm.

Maskinpsykologi – en brygga till generell AI

AI som är lika intelligent som människor kan bli möjlig tack vare psykologiska inlärningsmodeller, kombinerat med vissa typer av AI. Det menar Robert Johansson som i sin avhandling har utvecklat begreppet maskinpsykologi.

Forskning för hållbar framtid får nära 20 miljoner i bidrag

Ett oväntat samarbete mellan materialvetenskap och beteendevetenskap. Utveckling av bättre tjänster för att hantera klimatförändringarna. Det är två forskningsprojekt vid LiU som får stora stöd från Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse.

Innovativ idé för effektivare cancerbehandlingar prisas

Lisa Menacher har tilldelats Christer Giléns stipendium 2024 inom området statistik och maskininlärning för sin masteruppsats. Hon har använt maskininlärning i ett försök att göra val av cancerbehandling mer effektivt.