28 april 2022

Cyrine Ben Belagem, gästdoktorand från University of Sfax i Tunisien, besöker avdelningen för konstruktionsmaterial för att utföra materialkarakteriseringar med Scanning Electron Microscope SEM. Besöket kommer att pågå i två månader.

Mattias Calmunger, Cyrine Ben Belagem och Mohamed Loukil i ett labb
Mattias Calmunger, Cyrine Ben Belagem och Mohamed Loukil

Ämnet för doktorsavhandling är "Elaboration and studies of the physico-chemical properties of phase change composite materials." Cyrine gör sina doktorandstudier under handledning av professor Makki Abdmouleh från University of Sfax. 

– Först och främst vill jag uttrycka min tacksamhet till Linköpings universitet för att jag fick den här möjligheten. Det har gjort en stor skillnad i mitt arbete. Jag är glad över att vara början på samarbetet mellan University of Sfax och Linköpings universitet, säger Cyrine.

– Vi är mycket glada över att inleda detta samarbete med University of Sfax och vi hoppas kunna stärka det med gemensamma forskningsprojekt inom en snar framtid, säger Mohamed Loukil, biträdande professor vid Avdelningen för konstruktionsmaterial och handledare för Cyrine under hennes vistelse på LiU.

– Internationellt samarbete för att stärka forskningen vid avdelningen. Vi är glada över att ha Cyrine i vårt labb som en bra start på ett eventuellt långsiktigt samarbete med University of Sfax," säger Mattias Calmunger, biträdande professor och avdelningschef vid Avdelningen för konstruktionsmaterial. 

 

Relaterat innehåll

Kontakt

Organisation

Senaste nytt från LiU

En person sitter och ler.

LiU-alumner hjälper industrin att spara pengar och energi

Han lämnade ett högavlönat jobb i gas- och oljeindustrin i Indien för en masterutbildning i hållbarhet och energiteknik på LiU. Sajid Athikkay ångrar inte u-svängen. Nu driver han ett företag som hjälper industrier att spåra och spara energi.

En man i kostym håller en grön växt i handen.

LiU med i megastudie om klimatbeteende

Vilket är bästa sättet att få oss människor att bete oss mer klimatvänligt? Forskare vid Linköpings universitet och Karolinska institutet har bidragit till en världsomspännande studie för att ta reda på det.

LiU-flaggor framför Kårallen på Campus Valla.

Distanskurser ökar mest när antagningen till hösten är klar

Det första antagningsbeskedet är här. LiU fortsätter att locka studenter och framför allt antagningen till fristående kurser och utbildningar på distans har ökat sedan tidigare år.