28 april 2022

Cyrine Ben Belagem, gästdoktorand från University of Sfax i Tunisien, besöker avdelningen för konstruktionsmaterial för att utföra materialkarakteriseringar med Scanning Electron Microscope SEM. Besöket kommer att pågå i två månader.

Mattias Calmunger, Cyrine Ben Belagem och Mohamed Loukil i ett labb
Mattias Calmunger, Cyrine Ben Belagem och Mohamed Loukil

Ämnet för doktorsavhandling är "Elaboration and studies of the physico-chemical properties of phase change composite materials." Cyrine gör sina doktorandstudier under handledning av professor Makki Abdmouleh från University of Sfax. 

– Först och främst vill jag uttrycka min tacksamhet till Linköpings universitet för att jag fick den här möjligheten. Det har gjort en stor skillnad i mitt arbete. Jag är glad över att vara början på samarbetet mellan University of Sfax och Linköpings universitet, säger Cyrine.

– Vi är mycket glada över att inleda detta samarbete med University of Sfax och vi hoppas kunna stärka det med gemensamma forskningsprojekt inom en snar framtid, säger Mohamed Loukil, biträdande professor vid Avdelningen för konstruktionsmaterial och handledare för Cyrine under hennes vistelse på LiU.

– Internationellt samarbete för att stärka forskningen vid avdelningen. Vi är glada över att ha Cyrine i vårt labb som en bra start på ett eventuellt långsiktigt samarbete med University of Sfax," säger Mattias Calmunger, biträdande professor och avdelningschef vid Avdelningen för konstruktionsmaterial. 

 

Relaterat innehåll

Kontakt

Organisation

Senaste nytt från LiU

En person tittar in i kameran.

Jan-Ingvar Jönsson ny ordförande för ECIU

Rektorn vid Linköpings universitet, Jan-Ingvar Jönsson, har blivit utsedd till ny ordförande för det europeiska nätverket för innovativa universitet i Europa, ECIU.

Porträtt på två tjejer som kramar varandra

Spex-SM i Linköping för första gången

I maj arrangeras SM i studentspex i Linköping för första gången. Holgerspexet och Linköpings Studentspex, universitetets två spexföreningar, laddar för tävlingen med ett gemensamt bidrag.

Lysande glasskiva med krokodilklämma.

Genombrott för nästa generations digitala skärmar

Forskare vid LiU har utvecklat en digital skärm där själva lysdioderna reagerar på beröring, ljus, fingeravtryck och användarens puls bland annat. Resultaten kan vara starten för en helt ny generation digitala skärmar.