28 april 2022

Cyrine Ben Belagem, gästdoktorand från University of Sfax i Tunisien, besöker avdelningen för konstruktionsmaterial för att utföra materialkarakteriseringar med Scanning Electron Microscope SEM. Besöket kommer att pågå i två månader.

Mattias Calmunger, Cyrine Ben Belagem och Mohamed Loukil i ett labb
Mattias Calmunger, Cyrine Ben Belagem och Mohamed Loukil

Ämnet för doktorsavhandling är "Elaboration and studies of the physico-chemical properties of phase change composite materials." Cyrine gör sina doktorandstudier under handledning av professor Makki Abdmouleh från University of Sfax. 

– Först och främst vill jag uttrycka min tacksamhet till Linköpings universitet för att jag fick den här möjligheten. Det har gjort en stor skillnad i mitt arbete. Jag är glad över att vara början på samarbetet mellan University of Sfax och Linköpings universitet, säger Cyrine.

– Vi är mycket glada över att inleda detta samarbete med University of Sfax och vi hoppas kunna stärka det med gemensamma forskningsprojekt inom en snar framtid, säger Mohamed Loukil, biträdande professor vid Avdelningen för konstruktionsmaterial och handledare för Cyrine under hennes vistelse på LiU.

– Internationellt samarbete för att stärka forskningen vid avdelningen. Vi är glada över att ha Cyrine i vårt labb som en bra start på ett eventuellt långsiktigt samarbete med University of Sfax," säger Mattias Calmunger, biträdande professor och avdelningschef vid Avdelningen för konstruktionsmaterial. 

Relaterat innehåll

Kontakt

Organisation

Senaste nytt från LiU

Florian Trybel

Samarbetet tänjer på fysikens gränser

Teoretikern Florian Trybel har en central roll i skapandet av nya material. Tillsammans med sin kollega inom experimentell forskning i Skottland siktar han på att utöka möjligheterna för material i extrema förhållanden.

Ung kvinna öppnar en dörr

Från teori till terapi

På Psykologmottagningen vid LiU får studenter på psykologprogrammet chans att göra skillnad på riktigt. Utöver en unik möjlighet att omsätta teori i praktik hjälper de patienter med allt från stresshantering, sömnbesvär, nedstämdhet, oro och fobier.

Kaiqian Wang.

Upptäckt om smärtsignalering kan bidra till bättre behandling

LiU-forskare har ringat in den exakta platsen på ett specifikt protein som finjusterar smärtsignalers styrka. Kunskapen kan användas för att utveckla läkemedel mot kronisk smärta som är mer effektiva och har färre biverkningar.