15 december 2023

Microsoft 365 Copilot kommer att tillgängliggöras för medarbetare i januari 2024.

I januari får medarbetare på LiU, som ett av de första universiteten i Sverige, tillgång till att använda Microsoft 365 Copilot. 

– Det är roligt att LiU som ett av första universiteteten i Sverige som får möjlighet att aktivera Microsoft 365 Copilot då det tydligt kopplar till LiU:s strategiska mål att vara ledande inom digitalisering. Med hjälp av Microsoft 365 Copilot får LiU:s medarbetare ytterligare ett kraftfullt verktyg som skapar möjligheter att underlätta forskning och undervisning, säger Joakim Nejdeby, Digitaliseringsdirektör.
 
Microsoft 365 Copilot är Microsofts AI-tjänst som är integrerad i Microsoft-programvaror och finns till för att underlätta i arbetet. Med hjälp av olika promptar kan den hjälpa till att utföra arbetsuppgifter eller agera bollplank.

Kontakt

Senaste nytt från LiU

Förmultnat löv.

En kemisk gåta löst – reaktionen som förklarar stora kolsänkor

En gåta som gäckat forskarvärlden i 50 år har nu fått sitt svar. Forskare från bland annat LiU har visat att en särskild typ av kemisk reaktion kan förklara varför organiskt material i sjöar och vattendrag är så motståndskraftigt mot nedbrytning.

Flaggor vajar utanför Studenthuset.

LiU:s nya universitetsdirektör – en erfaren och driven chef

Anna Thörn blir ny universitetsdirektör vid LiU. Hon jobbar för närvarande som regiondirektör i Region Dalarna och har tidigare haft flera chefsbefattningar i Östergötland, bland annat som kommundirektör i både Norrköping och Söderköping.

Studentsångare tågar på Valborg

Valborgstradition fyller 50 år

På valborgsmässoafton blir det som traditionen bjuder, vårsånger, vårtal och mösspåtagning med manskören Linköpings Studentsångare på Borggården utanför Linköpings slott. I år firar traditionen 50-årsjubileum.