15 december 2023

Microsoft 365 Copilot kommer att tillgängliggöras för medarbetare i januari 2024.

I januari får medarbetare på LiU, som ett av de första universiteten i Sverige, tillgång till att använda Microsoft 365 Copilot. 

– Det är roligt att LiU som ett av första universiteteten i Sverige som får möjlighet att aktivera Microsoft 365 Copilot då det tydligt kopplar till LiU:s strategiska mål att vara ledande inom digitalisering. Med hjälp av Microsoft 365 Copilot får LiU:s medarbetare ytterligare ett kraftfullt verktyg som skapar möjligheter att underlätta forskning och undervisning, säger Joakim Nejdeby, Digitaliseringsdirektör.
 
Microsoft 365 Copilot är Microsofts AI-tjänst som är integrerad i Microsoft-programvaror och finns till för att underlätta i arbetet. Med hjälp av olika promptar kan den hjälpa till att utföra arbetsuppgifter eller agera bollplank.

Kontakt

Senaste nytt från LiU

En man i kostym håller en grön växt i handen.

LiU med i megastudie om klimatbeteende

Vilket är bästa sättet att få oss människor att bete oss mer klimatvänligt? Forskare vid Linköpings universitet och Karolinska institutet har bidragit till en världsomspännande studie för att ta reda på det.

LiU-flaggor framför Kårallen på Campus Valla.

Distanskurser ökar mest när antagningen till hösten är klar

Det första antagningsbeskedet är här. LiU fortsätter att locka studenter och framför allt antagningen till fristående kurser och utbildningar på distans har ökat sedan tidigare år.

Möjligt att förutse nervskador av cancerbehandling

Många kvinnor som behandlats för bröstcancer med en typ av cytostatika, taxaner, får ofta biverkningar på nervsystemet. Nu har forskare vid LiU utvecklat ett verktyg som kan förutsäga hur stor risken är för den enskilda individen.