AVIAN - Gruppen för beteendegenomik och fysiologi

Red Jungle Fowl

AVIAN - Gruppen för beteendegenomik och fysiologi vid Linköpings universitet undersöker den genetiska basen för beteende och fysiologi.

Vi försöker härleda komplexa beteendemässiga och fysiologiska drag med hjälp av moderna genetiska metoder. Mycket av gruppens forskning baseras på korsningar mellan Röd Djungelhöna och moderna tamkycklingar som avlats för effektivt jordbruk, till exempel äggproduktion eller snabb tillväxt och hög köttproduktion.

Vårt mål är att förbättra djurvälfärden inom industrin och att förstå de genetiska bakgrunderna kring tämjning av djur. Vi undersöker även den genetiska basen för hundars beteende.

Relaterat

Medarbetare

Doktoranduppsatser
Visa/dölj innehåll

Vid antagning till forskarstudier vid AVIAN-gruppen skriver doktoranderna en översikt över sin forskning. Dessa översikter är inte peer-reviewed, men kan ändå ge en introduktion till ämnet och får användas på eget bevåg, till exempel som en introduktion till ämnet eller för idéer om litteratur.