30 maj 2024

Nandita Mishra, universitetslektor på Avdelningen för fackspråk vid IEI, har blivit utnämnd till "Årets pedagog 2023/2024" – ett pedagogikpris som delas ut av Ekonomiföreningen vid Linköpings universitet (ELIN).

Lärare håller blomma och diplom i handen som hon fått avglada studenter .
Nandita Mishra med civilekonomer som har läst hennes kurser. 
Motiveringen lyder:

Alltid hjälpsam, alltid trevlig och alltid tillmötesgående.Nandita har förmågan att göra varje lektion intressant och inkluderar varje student, vilket tillsammans är viktiga egenskaper som gör henne till en fantastisk pedagog.

Så här säger Nandita om utmärkelsen:

– Det var en trevlig överraskning för mig, och jag är så glad över att få detta pris. Det betyder mycket för mig, särskilt eftersom jag är ganska ny på universitetet och i detta vackra land. Detta pris ger mig inte bara en försäkran om att vara accepterad utan motiverar mig också att arbeta hårdare. Det känns bra att veta att studenterna tycker att mina föreläsningar är intressanta, och att de känner att jag inkluderar alla under mina föreläsningar. Jag tycker att en lärare bara är framgångsrik om hen kan nå ut till varje student i klassen och kan uppmuntra dem att tänka kritiskt. Priset motiverar mig att fortsätta sträva efter excellens i allt jag gör.

Nandita Mishra, universitetslektor på Avdelningen för fackspråk vid IEI, har blivit utnämnd till Årets pedagog 20232024 – ett pedagogikpris som delas ut av Ekonomiföreningen vid Linköpings universitet (ELIN).

 

Nandita Mishra började på LiU 2021 och undervisar på engelska i ämnen som redovisning, ekonomi och hållbarhet. Hon försöker alltid integrera ett mer internationellt perspektiv i sin undervisning så att studenterna får maximal exponering för internationalisering. Hon uppskattar särskilt hur studenterna har utvecklat ett kritiskt tänkande och hur de tar saker på ett positivt sätt.

– De är inte rädda för utmaningar och vet hur de ska övervinna dem. Studenterna är universitetets själ, fulla av energi, uppriktighet och kreativitet, säger universitetslektor Nandita Mishra.

Nandita berättar att hon njuter varje dag på LiU och älskar campus, särskilt när det är fullt av cyklar. Att arbeta på LiU gör henne glad och motiverad. Hon känner att universitetet erbjuder de bästa möjliga möjligheterna och miljön för alla sina anställda.

Ekonomiföreningen vid Linköpings universitet (ELIN) är en ideell studentförening med drygt 1000 medlemmar. Medlemmarna har koppling till Civilekonomprogrammet och Filosofiska fakulteten vid Linköpings universitet. De intresserar sig för utbildningen, näringslivet och studiesociala frågor. Läs mer om ELIN

 

Kontakt

Välj en karriär som ekonom i en globaliserad värld

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Elever och lärare i ett klassrum.

Enkla metoder gjorde lärare bättre på att undervisa

Alla lärares undervisning blev betydligt bättre efter att de fått besök av och återkoppling från experter på sina insatser under lektionen. Det visar en rapport från LiU som sammanställt observationer från 30 grundskolor.

Cellodlingsflaska under ett mikroskop i labb.

De odlar näsvävnad på labbet

LiU-forskare är bland de första i världen att odla mänsklig näsvävnad från stamceller. I den studerar de hur olika virus infekterar luftvägarna. Modellen använder de nu för att undersöka hur en särskild sorts antikroppar kan skydda oss mot infektion.

WASP utökas med initiativet AI for Science

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse beviljar WASP 70 miljoner kronor till ett nytt initiativ som ska främja användandet av AI-baserade metoder inom akademisk forskning i Sverige.