05 oktober 2020

Två medarbetare vid FEK får den näst högsta utmärkelsen för sina doktorsavhandlingar som lades fram under 2019. Deras arbete bedöms som "highly commended" - mycket berömvärt.

Hugo Guyader och Svjetlana Pantic Dragisic.
Hugo Guyader och Svjetlana Pantic Dragisic.

"Mycket berömvärda"

Det är Svjetlana Pantic Dragisic och Hugo Guyader som båda fått "Highly Commended winner of the 2020 Emerald/EFMD Outstanding Doctoral Research Award”. Utmärkelsen är ett hederspris för mycket hög kvalitet i tävlingen där doktorsavhandlingar i företagsekonomi och management från en rad olika länder jämförs och bedöms.

Svjetlana Pantic Dragisic får pris i klassen Leadership and organisation development för sin avhandling The interplay between organizational and individual skills: Studies of technical and engineering consulting firms. Hugo Guyader prisas i klassen Marketing för sin avhandling The Heart and Wallet Paradox of Collaborative Consumption.

Efter att de doktorerat har Svjetlana Pantic Dragisic och Hugo Guyader fått anställning som lektorer på Avdelningen för företagsekonomi. Tillsammans kommenterar de utmärkelsen så här:

Främjar och firar

- Det är en fantastisk nyhet att erkännas av en tidskriftskommitté som består av internationella forskare. Utmärkelsen främjar, firar och uppmuntrar doktorandforskning över hela världen. Det är jätteroligt att vara de enda från Sverige som har fått utmärkelsen i våra kategorier! Detta uppmuntrar vår uppfattning om att forskning om dessa ämnen är relevant och vi kommer att fortsätta försöka bidra till våra discipliner i framtiden.

Emerald Publishing Limited grundades i Storbritannien 1967 och är ett vetenskapligt förlag för akademiska böcker och tidskrifter inom områdena management, ekonomi, biblioteksstudier, hälsovård och teknik.

Läs mer om tävlingen och de olika priserna här: About the rewards

Läs mer om avhandlingarna här: Rörlighet och social kompetens avgörande för konsulter och Delningsekonomin behöver både hjärta och hjärna

 

Kontakt

Läs avhandlingarna

Senaste nytt från LiU

En man i kostym håller en grön växt i handen.

LiU med i megastudie om klimatbeteende

Vilket är bästa sättet att få oss människor att bete oss mer klimatvänligt? Forskare vid Linköpings universitet och Karolinska institutet har bidragit till en världsomspännande studie för att ta reda på det.

LiU-flaggor framför Kårallen på Campus Valla.

Distanskurser ökar mest när antagningen till hösten är klar

Det första antagningsbeskedet är här. LiU fortsätter att locka studenter och framför allt antagningen till fristående kurser och utbildningar på distans har ökat sedan tidigare år.

Möjligt att förutse nervskador av cancerbehandling

Många kvinnor som behandlats för bröstcancer med en typ av cytostatika, taxaner, får ofta biverkningar på nervsystemet. Nu har forskare vid LiU utvecklat ett verktyg som kan förutsäga hur stor risken är för den enskilda individen.