05 oktober 2020

Två medarbetare vid FEK får den näst högsta utmärkelsen för sina doktorsavhandlingar som lades fram under 2019. Deras arbete bedöms som "highly commended" - mycket berömvärt.

Hugo Guyader och Svjetlana Pantic Dragisic. Hugo Guyader och Svjetlana Pantic Dragisic.

"Mycket berömvärda"

Det är Svjetlana Pantic Dragisic och Hugo Guyader som båda fått "Highly Commended winner of the 2020 Emerald/EFMD Outstanding Doctoral Research Award”. Utmärkelsen är ett hederspris för mycket hög kvalitet i tävlingen där doktorsavhandlingar i företagsekonomi och management från en rad olika länder jämförs och bedöms.

Svjetlana Pantic Dragisic får pris i klassen Leadership and organisation development för sin avhandling The interplay between organizational and individual skills: Studies of technical and engineering consulting firms. Hugo Guyader prisas i klassen Marketing för sin avhandling The Heart and Wallet Paradox of Collaborative Consumption.

Efter att de doktorerat har Svjetlana Pantic Dragisic och Hugo Guyader fått anställning som lektorer på Avdelningen för företagsekonomi. Tillsammans kommenterar de utmärkelsen så här:

Främjar och firar

- Det är en fantastisk nyhet att erkännas av en tidskriftskommitté som består av internationella forskare. Utmärkelsen främjar, firar och uppmuntrar doktorandforskning över hela världen. Det är jätteroligt att vara de enda från Sverige som har fått utmärkelsen i våra kategorier! Detta uppmuntrar vår uppfattning om att forskning om dessa ämnen är relevant och vi kommer att fortsätta försöka bidra till våra discipliner i framtiden.

Emerald Publishing Limited grundades i Storbritannien 1967 och är ett vetenskapligt förlag för akademiska böcker och tidskrifter inom områdena management, ekonomi, biblioteksstudier, hälsovård och teknik.

Läs mer om tävlingen och de olika priserna här: About the rewards

Läs mer om avhandlingarna här: Rörlighet och social kompetens avgörande för konsulter och Delningsekonomin behöver både hjärta och hjärna

 

Kontakt

Läs avhandlingarna

Senaste nytt från LiU

Forskarnas tre förslag för att klara EU:s klimatmål

Chansen att nå EU:s klimatmål stärks genom satsning på nya tekniker som tar bort koldioxid ur atmosfären. Problemet är att det idag är olönsamt, men det finns lösningar på det. Det skriver forskare från bland annat Linköpings universitet.

Luciatåg utomhus på kvällen

Mörk Lucia: Linneornas luciatåg med urkraft

Sent på kvällen på luciadagen bjuder Den akademiska damkören Linnea på ”Mörk Lucia”. Det är en ny tradition, men byggd på gamla traditioner, som är på väg att etableras.

Person (Qilun Zhang) i blå labbrock arbetar i dragskåp.

Trämaterial ger pålitliga organiska solceller

En rå variant av ett av naturens vanligaste organiska material – lignin – kan användas för att skapa stabila och miljövänliga organiska solceller. Det visar forskare vid LiU och KTH i en studie publicerad i Advanced Materials.