Välkomna till konferensen Framtidens skadeplats
Varmt välkomna till konferensen Framtidens skadeplats i Linköping 6 februari 2020. Temat för årets konferens är Forskning och praktik. Huvudtalare från Department of Homeland Security, USA.
Keynote
Huvudtalare är filosofie doktor Richard Legault, senior advisor i styrelsen för vetenskap och teknologi, US Department of Homeland Security, DHS. Richard Legault kommer att presentera en översyn av DHS arbete med att stärka förmågor hos räddningsaktörer för att möta framtida utmaningar på och bortom skadeplatser.
Richard Legault leder ett antal forsknings- och utvecklingsprojekt inom olika områden, till exempel förebyggande av terrorism, säkerhetsutbildning, digital kriminalteknik, skydd av infrastruktur och teknikimplementering. I sin forskning har han lång erfarenhet av kvantitativ analys av sådant som ägande av skjutvapen, organisatoriskt våld, terrorism och strategier för att minska våldsanvändning. Han är författare och medförfattare till både böcker och flera vetenskapliga artiklar inom dessa områden.
Vid sidan av forskningen och uppdraget för DHS har Richard Legault under många år också arbetat för det amerikanska flygvapnet och marinen. 2012 deltog han i räddningsarbetet i samband med orkanen Sandy.
Program
Konferensen startar 08.30 och avslutas 16.00. Programmet finns här: Dagsprogram för Framtidens Skadeplats. Några höjdpunkter nedan:
Höjdpunkter under dagen
Keynote av representant för Department of Homeland Securitys (DHS).
Samuel Andersson, Räddningstjänsten i Östergötland: Erfarenheter av samverkan efter bombdådet på Hamngatan i Linköping
Tre huvudspår med parallella seminarier. Välj det spår du tycker är mest intressant eller gå mellan flera. Exempel:
- Frivilliga: Väktare och civila som första insatspersoner, Röda korsets arbete med frivilliga, Appar för olika volontärgrupper
- Teknik: Körtidsmodeller för blåljusfordon, Insatstider vid kommunal räddningstjänst, System, sensorer och visualisering, Drönare
- Efterforskning: Projektet Trygg hemkomst, Vilka försvinner - och hur många är de?, Nytt från forskningsfronten
Dessutom: Forskare och praktiker presenterar, utställningshall med 15 utställare, testa själv den senaste tekniken. . . med mera.
Anmälan
Anmäl dig via mejl till madeleine.nyberg@liu.se.
Kostnader
Konferensen är avgiftsfri. Vi bjuder även på lunch och fika under dagen. Du får dock själv stå för resa och eventuellt boende.
Hitta hit
Konferensen hålls på Katastrofmedicinsk centrum (KMC), Campus Valla, Linköpings universitet. Här finns en karta till KMC.
Frågor
Mejla eller ring till Madeleine Nyberg, madeleine.nyberg@liu.se och 013-285856.