02 februari 2024

Norrköping är först i Sverige med att garantera nyexaminerade studenter en bostad efter sin examen. Bostadslöftet lanseras för att underlätta för nyexaminerade studenter från Campus Norrköping att stanna kvar, verka och bo i Norrköping.

Bostadslöftet ska minska stress och osäkerhet för nyexaminerade.

Via Bostadslöftets portal garanterar hyresvärdarna att alla studenter som har tagit examen från Campus Norrköping ska prioriteras för förstahandskontrakt vid lediga lägenheter.

–Studenter söker de attraktiva programmen vid Campus Norrköping från hela Sverige. Redan tidigare erbjuder vi tillsammans med StudentBo en bostadsgaranti för studenter när de söker till Campus Norrköping och vi är stolta att vi nu i ett samarbete med Norrköpings största hyresvärdar kan erbjuda samma möjlighet för studenter med examen att bo kvar i Norrköping efter studierna, säger Martin Rantzer, Campusråd vid LiU.

För många studenter har bostadsbristen i Norrköping varit ett hinder för att bo kvar och etablera sig efter sin examen. Tack vare Bostadslöftet hoppas man nu minska stressen och osäkerheten som följer med att söka bostad och samtidigt stärka Norrköping som studentstad och som en plats där studenter välkomnas att bo och arbeta även efter studierna.

De hyresvärdar som är med i samarbetet är Hyresbostäder, Lundbergs Fastigheter, Magnentus och Rikshem.

–Vi ser fram emot att göra en positiv inverkan på vårt samhälle och stadens framtid, säger David Nilsson, vd på NKPG City som är en samverkansorganisation för att främja samarbete och utveckling i Norrköping.

Här hittar du Bostadslöftets portal.

Kontakt

Läs mer

Senaste nytt från LiU

Kvinna står på väg med korsade armar.

Hon vill få robotar att uppföra sig bättre

Forskaren Hannah Pelikan tror att vi kommer att få se ökade konflikter mellan människor och robotar i framtiden. I sin forskning filmar hon vardagliga möten mellan människa och maskin för att se vad som händer.

Två män i en datorhall.

Internationellt samarbete lägger grunden för AI för material

AI skyndar på utvecklingen av nya material. En förutsättning för AI inom materialforskning är storskalig användning och utbyte av data om material. Detta underlättas av en bred internationell standard som forskare vid LiU är med och organiserar.

Kvinnlig doktorand föreläser för masterstudenter i labbet.

Från skiss till robot med artificiell intelligens

Hur utvecklar man en produkt med så lite mänsklig inblandning som möjligt? LiU-studenterna byggde en robot med hjälp av generativ artificiell intelligens.