18 mars 2022

Studenterna på de affärsjuridiska programmen har utsett Christina Nordin till årets lärare 2021. Christina undervisar i juridik och har skatterätt som sitt huvudområde. Dessutom är hon avdelningschef för Avdelningen i affärsrätt vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI).

Christina Nordin
Christina Nordin Teiksma Buseva

Studenternas motivering

Christina lyfter kurserna hon undervisar i genom bra och pedagogiska föreläsningar. Hon tar ett stort ansvar för studenternas lärande och ställer alltid upp för sina studenter. Läraren gör allt för studenternas bästa, lyssnar verkligen på vad studenter vill och försöker göra skillnad. Läraren sätter studenterna i första hand och prioriterar att studenterna ska få en bra utbildning och vill att alla ska lyckas.

Hur var det att få denna utmärkelse?

– Jätteroligt! Det betyder väldigt mycket att få uppskattning för det man gör. Jag tycker att det är jätteroligt att undervisa och tycker generellt sett att det inte finns några ”dumma frågor”. Det gläder mig därför mycket att dagens studenter är ganska oblyga och vågar ställa frågor även vid större föreläsningar, säger Christina.

Undervisar i juridik

Christinas huvudområde är skatterätt, där hon har lång praktisk erfarenhet från framför allt Skatteverket, men även från den privata sidan som skattekonsult. Hon undervisar också i förvaltningsrätt och på grundkurser i affärsrätt. Christina är dessutom avdelningschef vid Avdelningen för affärsrätt vid IEI.

Kontakt

Relaterat innehåll

Organisation

Senaste nytt från LiU

Alex Enrich Prast i Amazonas skogar.

Träden överraskar – tar bort metan från atmosfären

Att träd är bra för klimatet genom att de tar upp koldioxid ur atmosfären är väl känt. Men nu står det klart att träden har ytterligare en viktig roll.

En person sitter och ler.

LiU-alumner hjälper industrin att spara pengar och energi

Han lämnade ett högavlönat jobb i gas- och oljeindustrin i Indien för en masterutbildning i hållbarhet och energiteknik på LiU. Sajid Athikkay ångrar inte u-svängen. Nu driver han ett företag som hjälper industrier att spåra och spara energi.

En man i kostym håller en grön växt i handen.

LiU med i megastudie om klimatbeteende

Vilket är bästa sättet att få oss människor att bete oss mer klimatvänligt? Forskare vid Linköpings universitet och Karolinska institutet har bidragit till en världsomspännande studie för att ta reda på det.