18 mars 2022

Studenterna på de affärsjuridiska programmen har utsett Christina Nordin till årets lärare 2021. Christina undervisar i juridik och har skatterätt som sitt huvudområde. Dessutom är hon avdelningschef för Avdelningen i affärsrätt vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI).

Christina Nordin
Christina Nordin Teiksma Buseva

Studenternas motivering

Christina lyfter kurserna hon undervisar i genom bra och pedagogiska föreläsningar. Hon tar ett stort ansvar för studenternas lärande och ställer alltid upp för sina studenter. Läraren gör allt för studenternas bästa, lyssnar verkligen på vad studenter vill och försöker göra skillnad. Läraren sätter studenterna i första hand och prioriterar att studenterna ska få en bra utbildning och vill att alla ska lyckas.

Hur var det att få denna utmärkelse?

– Jätteroligt! Det betyder väldigt mycket att få uppskattning för det man gör. Jag tycker att det är jätteroligt att undervisa och tycker generellt sett att det inte finns några ”dumma frågor”. Det gläder mig därför mycket att dagens studenter är ganska oblyga och vågar ställa frågor även vid större föreläsningar, säger Christina.

Undervisar i juridik

Christinas huvudområde är skatterätt, där hon har lång praktisk erfarenhet från framför allt Skatteverket, men även från den privata sidan som skattekonsult. Hon undervisar också i förvaltningsrätt och på grundkurser i affärsrätt. Christina är dessutom avdelningschef vid Avdelningen för affärsrätt vid IEI.

Kontakt

Relaterat innehåll

Organisation

Senaste nytt från LiU

Tre personer i labbrock står och pratar.

Bättre neutronspeglar kan avslöja materiens inre hemligheter

Med bättre neutronspeglar kan effektiviteten vid materialanalyser i neutronkällor bli högre. Den förbättrade spegeln har LiU-forskare utvecklat genom att belägga en kiselplatta med tunna lager av järn och kisel blandat med borkarbid.

Ensamt barn i silhuett.

Riktlinjer saknas kring barn som utsatts för sexövergrepp

Hälften av 34 undersökta länder i Europa saknar riktlinjer för hur barn som utsatts för sexuella övergrepp ska få hälsovård och behandling. Ett av dem är Sverige. Det visar en studie som gjorts vid Linköpings universitet.

Person intervjuas och pratar om sin avhandling

Sigrid blev dubbeldoktor - vid 26 års ålder

En lång men också väldigt rolig resa, så beskriver Sigrid Nilsson sin tid som forskarstuderande vid Forskarlinjen. För nu har hon disputerat och kan därmed både blicka framåt och bakåt på sin forskning.