28 juli 2022

Under våren välkomnade Centrum för medicinsk humaniora och bioetik (CMHB) fyra besökande doktorander från University of Glasgow.

Forskare från CMHB tillsammans med besökande studenter från University of Glasgow vid ett seminarium. Forskare från CMHB tillsammans med besökande studenterna Lynn Wilson, Eliska Bujokova, Carrie Foulkes and Maria Bissett, vid ett seminarium.

Dr Gavin Miller, Biträdande professor och forskare inom medicinsk humaniora, koordinerade utbytet genom University of Glasgows ”Turing Mobility Scheme”.

– Vi är så glada över att arbeta med Gavin Miller kring detta och hoppas kunna ta emot fler kollegor från Glasgow i framtiden, säger Ericka Johnson, professor vid CMHB vid Linköpings universitet.

Förutom att presentera sitt arbete på ett av CMHB:s ordinarie seminarier och institutionsseminarier fick de besökande doktoranderna även en mentor från Linköpings universitet samt delta i CMHB:s konferens Futures Ahead.

– Min tid som gästdoktorand vid CMHB introducerade mig för många underbara forskare och projekt. Kulturen vid Linköpings universitet är så välkomnande och stöttande. Jag lärde mig om innovativa teoretiska och praktiska initiativ inom discipliner som förkroppsligande, hälsa och sjukdom, ämnen som är relevanta för min forskning som doktorand. Möjligheten att delta i Futures Ahead var en höjdpunkt under mitt besök och gav mig nya perspektiv att undersöka i min forskning. Jag känner mig lyckligt lottad över att ha fått den här inspirerande upplevelsen och jag hoppas kunna behålla mina kontakter med nya kollegor och vänner i Sverige, säger Carrie Foulkes, en av de gästande doktoranderna.

Kontakt

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Forskarnas tre förslag för att klara EU:s klimatmål

Chansen att nå EU:s klimatmål stärks genom satsning på nya tekniker som tar bort koldioxid ur atmosfären. Problemet är att det idag är olönsamt, men det finns lösningar på det. Det skriver forskare från bland annat Linköpings universitet.

Luciatåg utomhus på kvällen

Mörk Lucia: Linneornas luciatåg med urkraft

Sent på kvällen på luciadagen bjuder Den akademiska damkören Linnea på ”Mörk Lucia”. Det är en ny tradition, men byggd på gamla traditioner, som är på väg att etableras.

Person (Qilun Zhang) i blå labbrock arbetar i dragskåp.

Trämaterial ger pålitliga organiska solceller

En rå variant av ett av naturens vanligaste organiska material – lignin – kan användas för att skapa stabila och miljövänliga organiska solceller. Det visar forskare vid LiU och KTH i en studie publicerad i Advanced Materials.