28 juli 2022

Under våren välkomnade Centrum för medicinsk humaniora och bioetik (CMHB) fyra besökande doktorander från University of Glasgow.

Forskare från CMHB tillsammans med besökande studenter från University of Glasgow vid ett seminarium.
Forskare från CMHB tillsammans med besökande studenterna Lynn Wilson, Eliska Bujokova, Carrie Foulkes and Maria Bissett, vid ett seminarium.

Dr Gavin Miller, Biträdande professor och forskare inom medicinsk humaniora, koordinerade utbytet genom University of Glasgows ”Turing Mobility Scheme”.

– Vi är så glada över att arbeta med Gavin Miller kring detta och hoppas kunna ta emot fler kollegor från Glasgow i framtiden, säger Ericka Johnson, professor vid CMHB vid Linköpings universitet.

Förutom att presentera sitt arbete på ett av CMHB:s ordinarie seminarier och institutionsseminarier fick de besökande doktoranderna även en mentor från Linköpings universitet samt delta i CMHB:s konferens Futures Ahead.

– Min tid som gästdoktorand vid CMHB introducerade mig för många underbara forskare och projekt. Kulturen vid Linköpings universitet är så välkomnande och stöttande. Jag lärde mig om innovativa teoretiska och praktiska initiativ inom discipliner som förkroppsligande, hälsa och sjukdom, ämnen som är relevanta för min forskning som doktorand. Möjligheten att delta i Futures Ahead var en höjdpunkt under mitt besök och gav mig nya perspektiv att undersöka i min forskning. Jag känner mig lyckligt lottad över att ha fått den här inspirerande upplevelsen och jag hoppas kunna behålla mina kontakter med nya kollegor och vänner i Sverige, säger Carrie Foulkes, en av de gästande doktoranderna.

Kontakt

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Florian Trybel

Samarbetet tänjer på fysikens gränser

Teoretikern Florian Trybel har en central roll i skapandet av nya material. Tillsammans med sin kollega inom experimentell forskning i Skottland siktar han på att utöka möjligheterna för material i extrema förhållanden.

Ung kvinna öppnar en dörr

Från teori till terapi

På Psykologmottagningen vid LiU får studenter på psykologprogrammet chans att göra skillnad på riktigt. Utöver en unik möjlighet att omsätta teori i praktik hjälper de patienter med allt från stresshantering, sömnbesvär, nedstämdhet, oro och fobier.

Kaiqian Wang.

Upptäckt om smärtsignalering kan bidra till bättre behandling

LiU-forskare har ringat in den exakta platsen på ett specifikt protein som finjusterar smärtsignalers styrka. Kunskapen kan användas för att utveckla läkemedel mot kronisk smärta som är mer effektiva och har färre biverkningar.