21 mars 2022

"Distributed Optimization for Control and Estimation", det är titeln på den doktorsavhandling av Shervin Parvini Ahmadi som i mars blev historisk.

Disputation med Shervin Parvini Ahmadi, avdelningen för reglerteknik, ISY
Shervin Parvini Ahmadi under sin disputation. Per Wistbo Nibell
Historisk i den bemärkelsen att det var den hundrade disputationen vid avdelningen som tillhör institutionen för systemteknik, ISY. 1982 genomfördes den första disputationen vid avdelningen och nu, ganska exakt 40 år senare, genomfördes den hundrade.

Bakom avhandlingen står Shervin Parvini Ahmadi som har handletts av professor Anders Hansson. Opponent vid disputationen var professor Tamas Keviczky, Delft University of Technology, Nederländerna.

- Den historiska händelsen kommer att uppmärksammas senare i år med både firande och en workshop, berättar Martin Enqvist, avdelningschef för avdelningen för reglerteknik.

FAKTA: Doktorsavhandling nummer 100

Doktorand: Shervin Parvini Ahmadi
Titel: Distributed Optimization for Control and Estimation
Opponent: Professor Tamas Keviczky, Delft University of Technology, Nederländerna
Handledare: Professor Anders Hansson

Kontakt

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

En person sitter och ler.

LiU-alumner hjälper industrin att spara pengar och energi

Han lämnade ett högavlönat jobb i gas- och oljeindustrin i Indien för en masterutbildning i hållbarhet och energiteknik på LiU. Sajid Athikkay ångrar inte u-svängen. Nu driver han ett företag som hjälper industrier att spåra och spara energi.

En man i kostym håller en grön växt i handen.

LiU med i megastudie om klimatbeteende

Vilket är bästa sättet att få oss människor att bete oss mer klimatvänligt? Forskare vid Linköpings universitet och Karolinska institutet har bidragit till en världsomspännande studie för att ta reda på det.

LiU-flaggor framför Kårallen på Campus Valla.

Distanskurser ökar mest när antagningen till hösten är klar

Det första antagningsbeskedet är här. LiU fortsätter att locka studenter och framför allt antagningen till fristående kurser och utbildningar på distans har ökat sedan tidigare år.