27 maj 2024

Med sitt engagemang, pedagogiska och lugna sätt att lotsa studenterna får hon dem att tro på sig själva. Det är delar av motiveringen och anledningen till att Vedrana Bolic Baric utsetts till ”Årets pedagog” 2024 av studentkåren Consensus.

Prisutdelning och person som tar emot diplom
Vedrana Bolic Baric, till vänster, tar emot diplom och blommor vid prisutdelningen för "Årets pedagog" 2024 av Consensus Jessica Rönnberg.

Varje år utser Consensus tillsammans med sektionerna ”Årets Pedagog” vid Medicinska fakulteten. Utmärkelsen går till en lärare/föreläsare/handledare utifrån nomineringar från fakultetens studenter. Varje sektion utser dessutom de programspecifika utmärkelserna "Årets inspiratör".

Den 8 maj hölls det stor prisceremoni utanför Hasselquistsalen i Växthuset, Campus US där det delades ut diplom, hölls tacktal och minglades.

Alla pristagare och motivering

Årets Pedagog - Vedrana Bolic Baric

Vedrana kommer man tidigt i kontakt med då hon är kursansvarig för T1. Hon utmärkte sig direkt genom sitt engagemang och passion för både studenterna och arbetsterapi. Under studietiden lotsar hon studenterna igenom kursernas olika uppgifter på ett pedagogiskt och ett lugnt sätt samtidigt som hon får studenterna att tro på sig själva. Dessutom är Vedrana alltid glad samt sprider positiv och trevlig stämning.

Årets VFU-plats - Infektionsavdelningen på Vrinnevisjukhuset

En VFU-plats där man tillåts att utvecklas och hitta sin egna person inom sin kommande profession. En plats där handledarna och annan personal lägger ner tiden och energin att vilja lära ut till studenter och där det finns utrymme att utvecklas. En varm och fin miljö där man känner sig välkommen oavsett vad.


Årets inspiratör

Sjuksköterskesektionen Linköping - Anne Söderlund Schaller

Anne är en underbar mentor som vägleder oss studenter med en värmande hand. Hon sprider lugn och glädje och behandlar alla lika. När man behöver svar på en fråga finns hon där oavsett tid på dygnet. Hon är precis en sådan person som jag skulle vilja vara om jag var handledare/kursansvarig. I en tid då man som student lätt förlorar sin identitet finns hon där som ett lugn och kommer med inspiration, den godhet som hon har sprider hon till människorna (studenterna, patienterna) omkring henne. Om man som handledare lyckas charma en hel terminsuppsättning av studenter på ett visst program så har man lyckats! Om man förmedlar sin kunskap på ett sätt som gör att en annan människa vill arbeta likadant, då har man lyckats!

Fysioterapeutsektionen - Freddie Nilsson

Med ett engagemang för skola, fysioterapi och träning har Freddie delat med sig om tips och trix till en sundare och livligare tillvaro. Genom närvaro och lugn harmoni finns han ständigt tillgänglig för att lyssna, delge och svara på frågor, han är definitionen av "tala är silver men lyssna är guld". Freddie får andra studenter att känna sig sedda, förstådda och inspirerade, både i skolarbete, inom fysioterapi och träning. Hans lugna harmoni och stora närvaro bidrar till studiero. Tack vare detta anser vi att Freddie Nilsson är Årets Utmärkta Inspiratör

Arbetsterapeutsektionen - Camilla Träff

Camilla har en stark drivkraft som sticker ut extra inom sektionsstyrelsen som arbetsmiljöombud. Hon har inte minst bidragit till en god stämning utan också kommit med många kloka, innovativa samt inspirerande tankar och idéer inom sektionen under året som tagit vårt arbete till nästa nivå genom att driva dem vidare. Camilla har på alla sätt och vis arbetat med hjärtat i handen och värnat för studenters hälsa genom olika arbeten och gott samarbete i sektionen. Minst sagt är hon driven till att hjälpa studenter och få andra att känna sig sedda och hörda. Camilla har inspirerat oss till att våga komma med nya idéer, perspektiv och tankar. Lärt oss att inte skämmas och våga släppa ut dem - de kan göra skillnad. Bästa arbetsmiljöombudet!

Logopedsektionen - Matilda Tobiasson

Med sitt vänliga och hjälpsamma sätt finns Matilda alltid där för oss studenter. Hon är lyhörd och visar ett genuint intresse för oss studenter och för logopedi. Hon inspirerar oss till att bemöta andra runt omkring oss med ett leende och att hjälpa andra. Matilda har varit ett uppskattat tillskott till programmet och vi önskar henne lycka till i framtiden!

Medicinska föreningen - Knut Taxbro, IVA-läkare på Länssjukhuset Ryhov

Knut får ett svårt ämne att kännas lätt och roligt. Han får studenter att bli taggade på att få komma ut på sin VFU-placering och använda sig av sina nya kunskaper han förmedlar. Knut har en skön inställning och glimten i ögat vilket leder till att studenter blir engagerade och Knut tar vara på detta och driver på studenternas engagemang genom att vara interaktiv. Vad studenterna säger om Knut: "Honom vill man hänga med på IVA!"

Sjuksköterskesektionen Norrköping - Elin Carlsson Malm

Med intressanta och inspirerande föreläsningar och färdighetsträningar har hon gett goda förutsättningar inför arbetslivet som sjuksköterska. Med hennes erfarenhet och kunskap inom akut omhändertagande har hon bidragit till min utveckling genom att få ett bredare perspektiv på akutsjukvård. Hennes förmåga att engagera studenterna på hennes
föreläsningar och färdighetsträningar gör henne till en utmärkt inspiratör.

BMA-sektionen - Petra Wäster

Hon har alltid förståelse och ser alla studenter vare sig det gäller föreläsningar eller laborationer. Hon uppmuntrar alla studenter till att göra sitt bästa. Hon är alltid engagerad och passionerad över det hon lär ut, vilket lätt smittar av sig på studenterna. Hon gör att man blir intresserad och nyfiken vilket gör att man förstår och lär sig mycket bättre. Hon är även duktig på att vägleda studenter och inspirera till att inte ge upp och att göra det bästa av situationen.

BioMed-section - Allan Estrella Arcon

Allan's work ethic is characterized by patience, humility, and unwavering diligence. His commitment to assisting others selflessly, without benefiting or expecting anything in return gained my respect. It's not altruism that I admire in him, but the fact that he does his best even if no one is watching. Even if he will never be given the credits he deserves, he will always nail it. I appreciate how he does his job and it inspires me to do better myself.

DOMFIL - Tino Ebbers

PhD students come from diverse backgrounds and from various research fields. Yet, one common topic unites them: the necessity for proper career planning and development. During the mandatory PhD course in Scientific Communication and Information Retrieval, students encounter Professor Tino Ebbers, who imparts invaluable insights on career development. Irrespective of the student’s research field, Tino's talk inspires and offers relevant information to all. He fosters a sense of individual recognition by engaging in dialogue with the class and prioritizes the student's best interests. The students are leaving the class with a feeling of inspiration for the future. For these reasons, we, the PhD students, wholeheartedly nominate Tino Ebbers for the title of Inspirer of the Year 2023/2024 awarded by the PhD section DOMFIL.

FAKTA: Enligt kriterierna för ”Årets pedagog” ska en god pedagog speglas av stort engagemang, pedagogisk nyansering och skicklighet. Priset ges i syfte att lyfta fram goda pedagoger och uppmana andra som undervisar på fakulteten stärka sin pedagogiska kompetens.

Relaterat innehåll

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Elever och lärare i ett klassrum.

Enkla metoder gjorde lärare bättre på att undervisa

Alla lärares undervisning blev betydligt bättre efter att de fått besök av och återkoppling från experter på sina insatser under lektionen. Det visar en rapport från LiU som sammanställt observationer från 30 grundskolor.

Cellodlingsflaska under ett mikroskop i labb.

De odlar näsvävnad på labbet

LiU-forskare är bland de första i världen att odla mänsklig näsvävnad från stamceller. I den studerar de hur olika virus infekterar luftvägarna. Modellen använder de nu för att undersöka hur en särskild sorts antikroppar kan skydda oss mot infektion.

WASP utökas med initiativet AI for Science

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse beviljar WASP 70 miljoner kronor till ett nytt initiativ som ska främja användandet av AI-baserade metoder inom akademisk forskning i Sverige.