I kemilabbet som kallas "LOE Chemistry laboratory" forskas det inom organiska elektronik- och energimaterial: syntes av nya material, formulering av elektroniskt bläck, med mera. Det har nu tillkommit två större labb för synteskemi, tre mindre labb samt två rum för mätverksamhet, plus utökade förråds- och personalutrymmen. Det innebär mer plats för forskare och möjliggör nya forskningsinriktningar.
Projektet har letts av lokalplanerare Patricia Blaker på Campusutvecklings-enheten, forskningsingenjör Lars Gustavsson på Laboratoriet för organisk elektronik, och framlidna forskningsingenjören Anna Malmström. De har förstås också fått hjälp av kemiinriktade forskare.
Att satsa på kemi var ett strategiskt beslut hos LOE i slutet av 2010-talet. Det har fallit väl ut med fyra externfinansierade rekryteringar av framstående unga forskare inom kemi. De möjliggör i sin tur för etablerade LOE-forskare och andra att gå i nya riktningar och spinna ut företag.
Laboratoriet för organisk elektronik är numera en av LiU:s största avdelningar och forskningsmiljöer, och består av cirka 150 personer inräknat gästarbetande och stipendiater.
Kemilabbet ligger i Pronovahuset, byggt 1852, som är en del av Norrköping Science Park i industrilandskapets sydvästra ände, strax utanför det egentliga Campus Norrköping. Fastigheten ägs av Corem, och Peab har varit huvudentreprenör.
Ombyggnaden kostade 30 milj kr och utrustning och inredning 3,4 milj kr.