25 oktober 2021

Professor Robert Thornberg finns med på Expertscapes lista över experter på mobbning.

Ett ensamt barn tittar ut genom ett fönster.
Expertscape gör rankningar inom områden som främst har med hälsa och sjukdom att göra. I en av sina senaste rankningar finns toppforskare inom fältet mobbning och Robert Thornberg, institutionen för beteendevetenskap och lärande, är en av dem.

Robert Thornberg finns på listan för sin bedrift att under de senaste tio åren ha publicerat 22 vetenskapliga artiklar i ansedda tidskrifter. Rankningen baseras på 5812 vetenskapliga artiklar om mobbning som publicerats i den internationella medicinska databasen PubMed sedan 2011.

Hela listan finns här
 

Artiklar om Roberts forskning

Forskargrupper (urval)

Senaste nytt från LiU

Porträtt av kvinna (Seetha Murty)

Två förkämpar för barnen blir hedersdoktorer

Den indiska rektorn Seetha Murty har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med barns och ungas lärande. Den amerikanska professorn Cindy W. Christian har ägnat sin karriär åt att utveckla omhändertagandet av misshandlade barn.

Linköpings Studentsångare går i fängelse

I tre terminer har Jakob Grubbström som frilansare lett körsång med intagna på Skänningeanstalten. Som Director Musices på LiU tar han nu Linköpings studentsångare med sig in i fängelset.

Studenter på campus.

Ökat söktryck till LiU

Intresset för att studera vid LiU ökar, i flera fall rejält. Det visar siffrorna när anmälan till höstterminen stängde vid midnatt den 15 april.