01 april 2021

Den nya boken “Introduction to the Handbook of Research on Business and Technology Incubation and Acceleration” har precis släppts på marknaden.

Bokomslag

Boken kommer ut på marknaden helt rätt i tiden då frågor kring inkubation, acceleration och ekosystem i samband med teknik- och kunskapsintensivt företagande är hetare än någonsin.

Boken riktar sig till en bred kategori av aktörer som forskare och lärare inom entreprenörskap och innovation, samt till de som stödjer framväxten av nya företag och affärer.

Handboken undersöker nyckelbegrepp, modeller och mekanismer utifrån ett globalt perspektiv. Den ger också en forskningsbaserad analytisk grund för att förstå moderna inkubationsverktyg i syfte att bygga våra framtida entreprenöriella ekosystem.

- Boken visar med all tydlighet att entreprenöriella ekosystem inte växer fram av sig själva utan är resultatet av noggranna och målmedvetna investeringar i strukturer och processer bland annat i form av inkubatorer, acceleratorer och science parks som på lång sikt leder fram en gynnsam ekonomisk utveckling, säger Magnus Klofsten, professor på Avdelningen för projekt, innovationer och entreprenörskap

I boken bidrar nästan 100 forskare från hela världen med sina senaste forskningsrön.

För mer information och frågor kontakta:
Magnus Klofsten, professor på Avdelningen för projekt, innovationer och entreprenörskap.

Bokförlag EE Elgar.


Edited by:
Sarfraz A. Mian
Professor of Entrepreneurship and Management Policy and Chair of
Management and Marketing Areas, School of Business, State University of
New York, Oswego, USA
Magnus Klofsten
Professor of Innovation and Entrepreneurship, Department of Management
and Engineering, Linköping University, Sweden
Wadid Lamine
Associate Professor of Entrepreneurship, Telfer School of Management,
University of Ottawa, Canada

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Skylt som pekar mot Almedalen i Visby.

Försvarsfrågorna lyfts i Almedalen

Demokrati och politik javisst, men också AI i många olika former och innovation kopplat till vårt totalförsvar – det är det som LiU-deltagare pratar om under årets Almedalsvecka.

Simon Larsson spelar sänka skepp.

Spelet man gärna förlorar – i alla fall en solig dag

En vattentank, gamla brandsläckare, rör – och en hel del annat. Nej, det är inte delarna till ett nytt brandsläckningssystem. Studenter vid LiU har konstruerat och byggt något helt annat: Ett Sänka skepp-spel i storformat – med en twist.

Forskare och studerande presenterar i labbmiljö.

Industrin fick se det senaste inom robotforskningen

Datorer och robotar som får instruktioner på människors talade språk, och som används inom exempelvis tillverkningsindustrin. Nu visar forskarna upp de senaste projekten för LiU:s samverkanspartners.