01 april 2021

Den nya boken “Introduction to the Handbook of Research on Business and Technology Incubation and Acceleration” har precis släppts på marknaden.

Bokomslag

Boken kommer ut på marknaden helt rätt i tiden då frågor kring inkubation, acceleration och ekosystem i samband med teknik- och kunskapsintensivt företagande är hetare än någonsin.

Boken riktar sig till en bred kategori av aktörer som forskare och lärare inom entreprenörskap och innovation, samt till de som stödjer framväxten av nya företag och affärer.

Handboken undersöker nyckelbegrepp, modeller och mekanismer utifrån ett globalt perspektiv. Den ger också en forskningsbaserad analytisk grund för att förstå moderna inkubationsverktyg i syfte att bygga våra framtida entreprenöriella ekosystem.

- Boken visar med all tydlighet att entreprenöriella ekosystem inte växer fram av sig själva utan är resultatet av noggranna och målmedvetna investeringar i strukturer och processer bland annat i form av inkubatorer, acceleratorer och science parks som på lång sikt leder fram en gynnsam ekonomisk utveckling, säger Magnus Klofsten, professor på Avdelningen för projekt, innovationer och entreprenörskap

I boken bidrar nästan 100 forskare från hela världen med sina senaste forskningsrön.

För mer information och frågor kontakta:
Magnus Klofsten, professor på Avdelningen för projekt, innovationer och entreprenörskap.

Bokförlag EE Elgar.

Edited by: