02 oktober 2024

Den 26 september möttes investerare och företag i teknikens framkant under premiären av ett nytt investerarnätverk i Norrköping. Syftet med nätverket är att lyfta fram Norrköpings starka innovationsmiljö och attrahera kapital till lokala företag med tillväxtpotential.

Mötesdeltagare runt ett bord
Träffen ägde rum i Linköpings universitets representationslokal Wadströmska villan som med sin inspirerande atmosfär skapade de rätta förutsättningarna för en lyckad första träff.

Totalt deltog nio företag, flera med nära kopplingar till den framstående forskningen på Campus Norrköping. I samband med träffen fick företagen en unik möjlighet att presentera sina affärsidéer för en grupp investerare och samtidigt nätverka och utbyta erfarenheter med varandra.

“Det var väldigt bra för oss att träffa kapitalstarka investerare under lugna former. Vi kunde småprata med alla närvarade under mingelsessionerna, och efter pitcharna hade vi chansen att träffa investerarna en-och-en för att diskutera vårt case i mer detalj, säger Victor Borén,” VD för pitchande företaget MicroDri.

Även Sam Issa, VD för företaget Nano Textile Solutions, är nöjd med dagen:

“Jag är framför allt stolt över att vara i samma sammanhang som de andra åtta bolagen, vi har alla produkter som kan förändra hela industrier. Det var en riktigt bra investerarträff,” säger han.

Investerarnätverket, som nu har etablerats, är ett samarbete mellan Campus Norrköping (Linköpings universitet), LiU Invest, Norrköping Science Park och LEAD. Denna första träff utgör startpunkten för vad som förväntas bli en återkommande tradition och en viktig plattform för att främja tillväxten hos lokala företag och skapa fler investeringsmöjligheter i regionen.

“Det fanns ett stort intresse hos investerarna, och nu ser vi fram emot att följa upp med fortsatta dialoger. En nästa träff är redan under planering, säger Jonas Nilson,” VD för Norrköping Science Park.

Kontakt

Senaste nytt från LiU

Forskare framför ett träd i en skog

LiU-forskare undersöker hållbar skogsförvaltning i Amazonas

Kan klimatåtgärder gå hand i hand med lokalbefolkningens behov i Amazonas? En forskargrupp från Linköpings universitet undersöker den frågan genom tvärvetenskaplig forskning i samarbete med samhällen i Mamirauá-reservatet i Brasilien.

Forskare undersöker vid en arkeologisk utgrävning.

Uråldriga frön ger ledtrådar om förändrat klimat

Spår som dolts i jorden i över 5 000 år har mycket att berätta. De ger ledtrådar om hur människor och maten de odlade påverkades när klimatet förändrades - kunskap som kan hjälpa oss att anpassa oss till förändringar nu och i framtiden.

Porträtt (Erik Lindahl).

Sveriges infrastruktur för superdatorer får ny ledning

Professor Erik Lindahl blir ny föreståndare för Nationell akademisk infrastruktur för superdatorer i Sverige, NAISS, den mest använda forskningsinfrastrukturen i landet. Han betonar behovet av fortsatt utbyggnad av datakraften i Sverige och Europa.