Är du lärare? Här hittar du länkar till nätverk, forskning, aktiviteter med mera. Här hittar du nätverk, forskning, aktiviteter med mera som vi och andra aktörer erbjuder dig som arbetar i förskola och skola.
Seminarieserie - Ledarskap i skolan och klassrummet Seminarieserien kommer att belysa ledarskap utifrån beprövad erfarenhet och forskning. Målet är att du som lärare ska få en ökad kunskap om ledarskap i klassrummet och skolan.
Seminarieserie – Pedagogiska strategier för att arbeta med elever med NPF (start 2022) Seminarieserien kommer belysa olika specialpedagogiska perspektiv utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Målet är att du ska få en ökad kunskap om olika former av NPF och didaktiska verktyg för att skapa en lyckad skolgång för elever med NPF.
Populärvetenskapliga veckan Populärvetenskapliga veckan låter gymnasieelever och lärare uppleva LiU:s forskning på nära håll. Möt våra duktiga forskare och hör dem berätta om sitt arbete.
Vetenskapsdagen Vetenskapsdagen är en inspirationsdag för lärare i naturvetenskapliga och tekniska ämnen. Den anordnas varje år i oktober av Tekniska fakulteten i samverkan med Länsstudiedagen.
Forum för forskningsbaserad NT-undervisning (FobasNT) - konferens 2023 Den 18-19 oktober hålls FobasNT23 i Norrköping. Träffa lärare och forskare som vill utveckla naturvetenskap- och teknikundervisning i förskola och skola. Bolla idéer, få inspiration och ny kunskap om hur undervisning kan utvecklas genom forskning.
Forum för ämnesdidaktik inom utbildningsvetenskap Forum för ämnesdidaktik inom utbildningsvetenskap är ett forum för utbyte och samarbete mellan olika ämnesdidaktiska forskningsmiljöer inom området Utbildningsvetenskap vid Linköpings universitet.
Nätverk för speciallärare, språk-, skriv- och läsutveckling Nätverkets syfte är att vara en plattform för inspiration och möjlighet att tillsammans utveckla idéer för det specialpedagogiska arbetet inom området.
Nätverk för speciallärare i matematik Nätverket ska utgöra en alumniverksamhet för verksamma speciallärare i regionen tillsammans med nuvarande studenter vid matematikinriktningen på speciallärarprogrammet vid LiU.
NCS Öst – regionalt nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare Nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling (NCS) arbetar med att stimulera huvudmän och skolor att aktivt arbeta med språk-, läs- och skrivutveckling.
Nationellt centrum för naturvetenskapernas och teknikens didaktik - NATDID NATDID:s uppdrag är att stödja svensk skolutveckling inom naturvetenskap och teknik. Det gör vi genom att göra ämnesdidaktisk forskning mer tillgänglig för dem som är verksamma i skolan.
CETIS CETIS är ett nationellt resurscentrum vars huvuduppgift är att tillsammans med förskolans och grundskolans personal, landets lärarutbildare, näringslivsföreträdare och andra intresserade stimulera och utveckla teknikundervisningen. CETIS
Nätverk för specialpedagoger Nätverket syftar till att vara en plattform för inspiration och skapa möjlighet att tillsammans utveckla idéer för specialpedagogens arbete.
Forskning om utbildning och lärande Inom utbildningsvetenskap bedrivs forskning om utbildning och lärande i nära anslutning till grundutbildningen.
Lärarutbildningen Det finns många olika sätt att bli lärare. Oavsett studiebakgrund hittar du en utbildning som passar dig på Linköpings universitet.
Verksamhetsförlagd utbildning vid lärarutbildningen I en lärarutbildning ingår 20 veckor verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Det finns vissa grundöverenskommelser kring VFU som är viktigt att du som student, handledare, kursansvarig och kursmentorer känner till och har läst igenom innan VFU:n.
Skolsamverkan Linköpings universitet samarbetar med skolor på många olika sätt. Här kan du som är elev, lärare eller skolledare hitta mer information om LiU:s skolsamverkan.
Har du frågor? Vill du komma i kontakt med oss gällande skolsamverkan med LiU? Hör gärna av dig till oss. Föreståndare LiU Skolsamverkan Ulla Kerren Koordinator Utbildningsvetenskap (UV) Kansliet för utbildningsvetenskap (KFU) ulla.kerren@liu.se 013-28 11 76 Ordförande, Tekniska fakultetens nämnd för skolsamverkan Lasse Alfredsson Universitetslektor Institutionen för systemteknik (ISY) Datorseende (CVL) lasse.alfredsson@liu.se 013-28 26 45