19 juni 2023

Direkt efter midsommar åker Barnafrid till Gotland för att ta plats på Barnrättstorget under Almedalsveckan. Vid invigningen av torget den 27 juni kl 15 medverkar socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall.

Skylt som pekar mot Almedalen i Visby.
Under Almedalsveckan uppmärksammar Barnafrid barnrättsfrågor tillsammans med andra organisationer och myndigheter på Barnrättstorget vid hamnplanen i Visby.

Barnrättstorget kommer att finnas på Hamnplan i Visby mellan den 27 juni och 1 juli. Under veckan bidrar Barnafrid med tre egna seminarier och medverkar i ytterligare två programpunkter, samtliga med temat barns rättigheter. De egna seminarierna kommer även att direktsändas från Barnafrids Facebook-sida. 

Barnafrids programpunkter på Barnrättstorget 2023

27/6 kl 15:00-16:00 Vilka är de viktigaste barnrättsfrågorna 2023? (Gemensamt evenemang med alla arrangörer på Barnrättstorget.) 

27/6 16:30—17:30 Vuxna har inte koll – om det allvarliga våldet mot barn IRL och online (Arrangör: Stiftelsen Allmänna Barnhuset)

28/6 kl 08:00—08:45 Hur säkerställer vi barns rätt till delaktighet i frågor om våld? Direktsänds via Barnafrids Facebook-sida. 

28/6 kl 12:00—12:45 Hur ska vi få till bättre brottsutredningar vid misstanke om könsstympning av flickor och kvinnor? Direktsänds via Barnafrids Facebook-sida.

29/6 kl 09:00—09:45 Erfarenheter av utreseförbudet - hur kan vi bli bättre på att förhindra att barn förs ut ur landet? Direktsänds via Barnafrids Facebook-sida.

En plats för kunskapsspridning och kunskapsutbyte

Barnrättstorget är mötesplatsen för alla som vill samtala, diskutera och lära mer om aktuella barnrättsfrågor under Almedalsveckan. Från en gemensam plats belyser myndigheter och organisationer barnrättsfrågor ur olika perspektiv och besökarna får delta i seminarier, samtal och debatter. Välkommen till Hamnplan 209 och 210!

Organisationer på Barnrättstorget 2023

Barnafrid

Brottsoffermyndigheten

Ecpat Sverige

Erikshjälpen

Junis

Majblomman

Maskrosbarn

Polisens Nationella Avdelning (NOA)

SOS Barnbyar

Statens Medieråd

Stiftelsen Allmänna Barnhuset

 

Kontakt

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Flaggor vajar utanför Studenthuset.

LiU:s nya universitetsdirektör – en erfaren och driven chef

Anna Thörn blir ny universitetsdirektör vid LiU. Hon jobbar för närvarande som regiondirektör i Region Dalarna och har tidigare haft flera chefsbefattningar i Östergötland, bland annat som kommundirektör i både Norrköping och Söderköping.

Studentsångare tågar på Valborg

Valborgstradition fyller 50 år

På valborgsmässoafton blir det som traditionen bjuder, vårsånger, vårtal och mösspåtagning med manskören Linköpings Studentsångare på Borggården utanför Linköpings slott. I år firar traditionen 50-årsjubileum.

En man som håller händerna runt en illustration av ett hjärta.

Pristagaren: ” Jag vill lära mig så mycket som möjligt om hur kroppen fungerar”

Tino Ebbers är 2024 års mottagare av Onkel Adams pris för framstående forskning vid Medicinska fakulteten. Hans forskning befinner sig i gränslandet mellan medicin och teknik och fokuserar på sjukdomar i hjärtat och blodkärlen.