Webbinarier om förskolans teknikundervisning

Vad är teknik och vad kan teknikundervisning i förskolan vara? Under våren och hösten 2022 ger CETIS tre webbinarier riktade mot förskolans teknikundervisning. Syftet är att synliggöra tekniken och inspirera till hur teknikundervisningen kan genomföras på olika sätt.

Pojke håller upp och undersöker en korkskruv. Upptäck teknik i vardagen.

Första webbinariet - Att utforska teknik i förskolan

Barn i förskolan ska få möjlighet att upptäcka och utforska tekniken i vardagen. Vilken teknik kan det handla om och hur kan man undervisa om den? I den här inspirationsföreläsningen sätter vi fokus på vardagstekniken och visar hur den kan utgöra innehåll för teknikundervisningen, såväl den planerade undervisningen som den mer spontana.

Efter en inledning av Claes Klasander, föreståndare vid CETIS, föreläser Pernilla Sundqvist, projektledare vid CETIS samt lektor i naturvetenskapens och teknikens didaktik, utifrån rubriken ”Att utforska teknik i förskolan”.

Webbinariet sänds vid tidpunkten som anges nedan. Då finns möjligheter för dig som deltagare att ställa frågor till föreläsarna. Ingen anmälan behövs. Föreläsningen finns tillgänglig även efteråt via länken nedan för dig som vill lyssna på egen vald tid.

Tid:
Börjar 31 maj 2022 kl. 15.30
Slutar 31 maj 2022 kl. 16.00
Plats: Anslut till föreläsningen via Zoom

Vi återkommer med fler datum inför höstens webbinarier.

Kontakt Visa/dölj innehåll

Relaterat innehåll Visa/dölj innehåll