19 juni 2023

Finansierat av Världsbanken och i samarbete med Georgiens Ministry of Education and Science, har Institutet för Analytisk Sociologi (IAS) åtagit sig att hjälpa till att utveckla ett Mastersprogram i Computational Social Science i Georgien.

Carl Nordlund.
Carl Nordlund, studierektor och universitetslektor vid IAS. Photo: Ahmet Börutecene

IAS, känt för sitt framstående internationella Mastersprogram inom området, har blivit inbjudet att delta i projektet och kommer att arbeta tillsammans med ett team från Tbilisi State University, där programmet kommer att vara baserat, samt med två andra universitet i Georgien.

– Det kändes självklart för oss att vara med i det här projektet och få dela med oss av våra egna erfarenheter i ett så pass nytt ämnesområde, säger Carl Nordlund, studierektor och universitetslektor vid IAS.

Det Georgiska Mastersprogrammet i Computational Social Science  kommer att erbjuda kurser i avancerad statistik, programmering och datahantering, agentbaserad modellering, nätverksanalys, maskininlärning samt ämnesspecifika samhällsvetenskapliga kurser. Dessa kurser kommer särskilt att fokusera på utvecklingsstudier och ge studenterna en bred kompetens inom området.

– IAS kommer att spela en viktig roll inom konsortiet och bidra med sin expertis inom program- och kursdesign, utbyte av pedagogiska och programadministrativa erfarenheter, säger Carl Nordlund som är LiU:s kontaktperson inom projektet.

Institutets framstående rykte och erfarenheter från det liknande Mastersprogrammet vid Linköpings universitet har varit avgörande för att få möjligheten att delta i projektet.
Detta samarbete och utveckling av ett Mastersprogram i Computational Social Science i Georgien förväntas bidra till stärkandet av landets kapacitet inom detta forskningsområde. Programmet förväntas inte bara attrahera georgiska studenter utan också locka internationella studenter som är intresserade av att fördjupa sina kunskaper inom computational social science.

Världsbankens och Ministry of Education and Science of Georgias engagemang i detta projekt understryker betydelsen av att främja utbildning och forskning inom datavetenskap och samhällsvetenskapliga områden för att möta de utmaningar som dagens samhällen står inför. Projektet förväntas vara en viktig milstolpe i utvecklingen av Georgiens utbildningssystem och stärka landets position som en hubb för forskning och utbildning inom detta område.

Kontakt

Lär dig mer om masterprogram vid LiU

Senaste nytt från LiU

Flaggor vajar utanför Studenthuset.

LiU:s nya universitetsdirektör – en erfaren och driven chef

Anna Thörn blir ny universitetsdirektör vid LiU. Hon jobbar för närvarande som regiondirektör i Region Dalarna och har tidigare haft flera chefsbefattningar i Östergötland, bland annat som kommundirektör i både Norrköping och Söderköping.

Studentsångare tågar på Valborg

Valborgstradition fyller 50 år

På valborgsmässoafton blir det som traditionen bjuder, vårsånger, vårtal och mösspåtagning med manskören Linköpings Studentsångare på Borggården utanför Linköpings slott. I år firar traditionen 50-årsjubileum.

En man som håller händerna runt en illustration av ett hjärta.

Pristagaren: ” Jag vill lära mig så mycket som möjligt om hur kroppen fungerar”

Tino Ebbers är 2024 års mottagare av Onkel Adams pris för framstående forskning vid Medicinska fakulteten. Hans forskning befinner sig i gränslandet mellan medicin och teknik och fokuserar på sjukdomar i hjärtat och blodkärlen.