15 mars 2018

Charlotta Plejert, Camilla Lindholm och Robert W. Schrauf är redaktörer av den internationella boken Multilingual Interaction and Dementia.

Bokomslag multilingual interaction and dementiaI boken Multilingual Interaction and Dementia presenteras internationell lingvistisk forskning med fokus på interaktion i flerspråkiga möten med personer med demens i olika sociala sammanhang, både hem- och vårdmiljö. Forskningen bygger på användandet av metoder som konversationsanalys, etnografi och diskursiv konstruktionism. I bokens kapitel analyseras de metoder som personer med demens, deras anhöriga och vårdpersonal för att underlätta ömsesidig förståelse. I bokens kapitel betonas hur kvarvarande förmågor kan användas i det kommunikativa samarbetet.

Här har du möjlighet att läsa mer om boken.