15 mars 2018

Charlotta Plejert, Camilla Lindholm och Robert W. Schrauf är redaktörer av den internationella boken Multilingual Interaction and Dementia.

Bokomslag multilingual interaction and dementiaI boken Multilingual Interaction and Dementia presenteras internationell lingvistisk forskning med fokus på interaktion i flerspråkiga möten med personer med demens i olika sociala sammanhang, både hem- och vårdmiljö. Forskningen bygger på användandet av metoder som konversationsanalys, etnografi och diskursiv konstruktionism. I bokens kapitel analyseras de metoder som personer med demens, deras anhöriga och vårdpersonal för att underlätta ömsesidig förståelse. I bokens kapitel betonas hur kvarvarande förmågor kan användas i det kommunikativa samarbetet.

Här har du möjlighet att läsa mer om boken.

Kontakt

Senaste nytt från LiU

Porträtt av kvinna (Seetha Murty)

Två förkämpar för barnen blir hedersdoktorer

Den indiska rektorn Seetha Murty har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med barns och ungas lärande. Den amerikanska professorn Cindy W. Christian har ägnat sin karriär åt att utveckla omhändertagandet av misshandlade barn.

Linköpings Studentsångare går i fängelse

I tre terminer har Jakob Grubbström som frilansare lett körsång med intagna på Skänningeanstalten. Som Director Musices på LiU tar han nu Linköpings studentsångare med sig in i fängelset.

Studenter på campus.

Ökat söktryck till LiU

Intresset för att studera vid LiU ökar, i flera fall rejält. Det visar siffrorna när anmälan till höstterminen stängde vid midnatt den 15 april.