24 augusti 2023

Den 29-30 augusti arrangeras Kvinnofridskonferensen där deltagare från flera av landets myndigheter, regioner, kommuner och länsstyrelser samlas för att lyssna till föreläsningar om myndigheternas arbete mot mäns våld mot kvinnor, metoder och arbetssätt samt ny forskning på området. Barnafrid har varit delaktig i planeringen och kommer delta med fem seminarier. 

Logotyp för konferensen kvinnofridskonferensen

Kvinnofridskonferensen arrangeras av nätverket Nationell myndighetssamverkan för kvinnofrid, där Nationellt centrum för kvinnofrid är sammankallande. Konferensen riktar sig i första hand till personal inom socialtjänst, vård och omsorg, polis och övriga rättsväsendet. Men även forskare, representanter från myndigheter, departement och kvinnojourer kommer att delta.

Under konferensen lyfts bland annat hur dödligt våld i nära relationer kan förebyggas, våld i ungas nära relationer, arbetsplatsen som en arena för att upptäcka våld och vad som har hänt efter två år med det nya barnfridsbrottet.

Barnafrid deltar som föreläsare/paneldeltagare eller moderator i följande seminarier:

  • Starkare skydd och stöd för våldsutsatta kvinnor och barn: Boende för våldsutsatta – stärkta rättigheter för kvinnor och barn
  • Arbetet mot våld i en internationell kontext: Internationell utblick med barnet i fokus
  • Workshop: Att arbeta med case för att nå djupare förståelse
  • Ett utökat och verkningsfullt förebyggande arbete mot våld: Samverkansformer mellan skola och andra aktörer
  • Effektivare brottsbekämpning: Två år med barnfridsbrottet – vad har hänt?

Läs mer om konferensen och ta del av hela programmet på hemsidan för evenemanget.

Kontakt

Relaterat innehåll

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

LiU får kvalitetsstämpel av EU

Linköpings universitet har tilldelats EU-kommissionens utmärkelse HR Excellence in Research Award. Det är en kvalitetsstämpel som visar att universitetet arbetar systematiskt med att förbättra forskarnas arbetsvillkor.

Studenter på kursen Scholars at risk student led workshop

Akademisk frihet i praktiken

Den lilla gruppen master-studenter vid programmet Etnicitet och Migration på Campus Norrköping är unik. De är först i Sverige att gå en universitetskurs i hur man skapar en kampanj till stöd för en fängslad forskare och för den akademiska friheten.

Porträtt av man vid strömmen

Mathias Fridahl nominerad till Klimatpolitiska rådet

Mathias Fridahl, forskare vid Linköpings universitet, har nominerats till Klimatpolitiska rådet, en myndighet som utvärderar hur regeringens politik förhåller sig till Sveriges klimatmål.