Erik G. Larsson invald i Kungliga Vetenskapsakademien

Kungliga Vetenskapsakademien har valt in tre nya ledamöter. En av dessa är Erik G. Larsson, professor och chef för avdelningen för kommunikationssystem vid Institutionen för systemteknik, vid Linköpings universitet.

Erik G. Larsson, professor och chef för avdelningen för kommunikationssystem vid Institutionen för systemteknik (ISY) vid Linköpings universitet. Thor Balkhed

- Det är otroligt roligt och hedrande att få komma med här bland de främsta forskarna i Sverige. Akademins huvudmål är att stärka vetenskapens inflytande i samhället och det är något som jag ser fram mot att få vara med och bidra till, säger Erik G. Larsson.

Hans forskning bedrivs huvudsakligen inom de bredare områdena trådlösa kommunikationssystem, statistisk signalbehandling och nätverk. Den största forskningen i hans grupp är tekniker för effektiv och säker trådlös anslutning och avkänning bortom 5G.

Erik G. Larsson valdes in i klassen för tekniska vetenskaper vid Vetenskapsakademiens allmänna sammankomst i april. Dessutom valdes Kristina Edström, professor i oorganisk kemi och ledare av Ångström Advanced Battery Center vid Uppsala universitet, in som ledamot i klassen för tekniska vetenskaper. Dessutom valdes Sten Linnarsson, professor i molekylär systembiologi vid Karolinska Institutet, in som ledamot av klassen för medicinska vetenskaper.

Läs mer på Kungl. vetenskapsakademin.

Kontakt

Mer nyheter om Erik G. Larsson

Om avdelningen

Om institutionen

Senaste nytt från LiU