02 juni 2024

Nära 100 examensarbeten inom design, produktutveckling, produktion och konstruktion presenterades under årets exjobbsmässa vid Linköpings universitet.

Studenterna presenterade sina examensarbeten.
Camilla Svensson och Claudia Torelli. Fotograf: Ulrik Svedin

Framläggningen av examensarbetet med opponent och bedömning av lärare och examinator är en del av både kandidat- och mastersexamen. Inom design produktutveckling och konstruktion skedde detta vid Exjobbsmässan 2024, där studenter och andra får chansen att gå och lyssna på presentationerna.

Många av exjobben har gjorts i samverkan med stora svenska företag, som till exempel Saab, Väderstad, Alfa Laval och Ikea.

Presentationerna kombinerades med utställningar som representerar ett stort antal kurser från utbildningar vid Linköpings universitet. Totalt handlade det om resultatet från hundratals studenters arbete under det senaste året.

Exjobbsmässan pågick i fyra dagar från morgon till sen eftermiddag. Alla kunde också ta del av föreläsningen med Nuno Valverde som arbetar med design och produktutveckling på Logitech.

Huvudarrangör var Avdelningen för produktrealisering, Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling vid Linköpings universitet.

Se några av exjobben här!

Kontakt

Relaterat innehåll

Läs mer om utbildningsprogram

Senaste nytt från LiU

Florian Trybel

Samarbetet tänjer på fysikens gränser

Teoretikern Florian Trybel har en central roll i skapandet av nya material. Tillsammans med sin kollega inom experimentell forskning i Skottland siktar han på att utöka möjligheterna för material i extrema förhållanden.

Ung kvinna öppnar en dörr

Från teori till terapi

På Psykologmottagningen vid LiU får studenter på psykologprogrammet chans att göra skillnad på riktigt. Utöver en unik möjlighet att omsätta teori i praktik hjälper de patienter med allt från stresshantering, sömnbesvär, nedstämdhet, oro och fobier.

Kaiqian Wang.

Upptäckt om smärtsignalering kan bidra till bättre behandling

LiU-forskare har ringat in den exakta platsen på ett specifikt protein som finjusterar smärtsignalers styrka. Kunskapen kan användas för att utveckla läkemedel mot kronisk smärta som är mer effektiva och har färre biverkningar.