02 juni 2024

Nära 100 examensarbeten inom design, produktutveckling, produktion och konstruktion presenterades under årets exjobbsmässa vid Linköpings universitet.

Studenterna presenterade sina examensarbeten.

Framläggningen av examensarbetet med opponent och bedömning av lärare och examinator är en del av både kandidat- och mastersexamen. Inom design produktutveckling och konstruktion skedde detta vid Exjobbsmässan 2024, där studenter och andra får chansen att gå och lyssna på presentationerna.

Många av exjobben har gjorts i samverkan med stora svenska företag, som till exempel Saab, Väderstad, Alfa Laval och Ikea.

Presentationerna kombinerades med utställningar som representerar ett stort antal kurser från utbildningar vid Linköpings universitet. Totalt handlade det om resultatet från hundratals studenters arbete under det senaste året.

Exjobbsmässasn pågick i fyra dagar från morgon till sen eftermiddag. Alla kunde också ta del av föreläsningen med Nuno Valverde som arbetar med design och produktutveckling på Logitech.

Huvudarrangör var Avdelningen för produktrealisering, Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling vid Linköpings universitet.

Se några av exjobben här!


Kontakt

Relaterat innehåll

Läs mer om utbildningsprogram

Senaste nytt från LiU

Elever och lärare i ett klassrum.

Enkla metoder gjorde lärare bättre på att undervisa

Alla lärares undervisning blev betydligt bättre efter att de fått besök av och återkoppling från experter på sina insatser under lektionen. Det visar en rapport från LiU som sammanställt observationer från 30 grundskolor.

Cellodlingsflaska under ett mikroskop i labb.

De odlar näsvävnad på labbet

LiU-forskare är bland de första i världen att odla mänsklig näsvävnad från stamceller. I den studerar de hur olika virus infekterar luftvägarna. Modellen använder de nu för att undersöka hur en särskild sorts antikroppar kan skydda oss mot infektion.

WASP utökas med initiativet AI for Science

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse beviljar WASP 70 miljoner kronor till ett nytt initiativ som ska främja användandet av AI-baserade metoder inom akademisk forskning i Sverige.