28 februari 2022

Peter Cronemyr, Fredrik Stahre och Mårten Fristedt får ”I-plom” för kurserna Kvalitetsutveckling – projektkurs (TMQU27), Supply Chain Logistics (TETS27) och Grundläggande logistik (TETS37). Kurserna är uppskattade och har fått högst helhetsbetyg av studenterna.

Bild på tre glada män, som håller diplom i händerna Mårten Fristedt, Peter Cronemyr och Fredrik Stahre håller i sina I-plom.

– Att som examinator få ta emot detta diplom är mycket ärofyllt, även om det naturligtvis är många fler än vi examinatorer involverade i kurserna. Det är verkligen ett lagarbete. Vi examinatorer arbetar på Avdelningen för logistik- och kvalitetsutveckling, som har mycket undervisning. Vi vill erbjuda kurser där studenterna får ut så mycket som möjligt både rent innehållsmässigt och pedagogiskt. Det är många lärare som är engagerade i kurserna. Att studenterna på I-programmet, det vill säga Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi och Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi – internationell, ger oss dessa utmärkelser är mycket hedrande, säger Mårten Fristedt.

Det är en tradition att studenterna på I-programmet och Sektionen för Industriell Ekonomi årligen delar ut så kallade I-plom för att belöna examinatorer i de mest uppskattade kurserna.I-plom ges till examinatorer i de kurser som fått högst betyg i kursutvärderingssystemet EVALIUATE. Dock krävs minst helhetsbetyget 4.0, att 10 studenter eller fler (minst 25 procent av kursens studenter) har fyllt i kursutvärderingen. Dessutom ska kursen vara obligatorisk för studenterna på Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi, på Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi - internationell eller så ska kursen ingå i en teknisk inriktning eller masterprofil.

Vi hänger stolt upp I-plomen på våra kontor och funderar redan på hur vi kan förbättra kurserna nästa år,
Mårten Fristedt, studierektor vid avdelningen Logistik- och kvalitetsutveckling.

Helhetsbetyget på kurserna som gavs hösten 2020

4,83 helhetsomdöme

Kvalitetsutveckling– projektkurs (TMQU27): 17 studenter läser kursen, 12 svarade (70%).

4,62 helhetsomdöme

Supply Chain Logistics (TETS27): 95 studenter läser kursen, 42 svarade (44%). 

4,61 helhetsomdöme

Grundläggandelogistik (TETS37): 96 studenter läser kursen, 31 svarade (32%). 

Kontakt

Utbildningsprogrammen

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Forskarnas tre förslag för att klara EU:s klimatmål

Chansen att nå EU:s klimatmål stärks genom satsning på nya tekniker som tar bort koldioxid ur atmosfären. Problemet är att det idag är olönsamt, men det finns lösningar på det. Det skriver forskare från bland annat Linköpings universitet.

Luciatåg utomhus på kvällen

Mörk Lucia: Linneornas luciatåg med urkraft

Sent på kvällen på luciadagen bjuder Den akademiska damkören Linnea på ”Mörk Lucia”. Det är en ny tradition, men byggd på gamla traditioner, som är på väg att etableras.

Person (Qilun Zhang) i blå labbrock arbetar i dragskåp.

Trämaterial ger pålitliga organiska solceller

En rå variant av ett av naturens vanligaste organiska material – lignin – kan användas för att skapa stabila och miljövänliga organiska solceller. Det visar forskare vid LiU och KTH i en studie publicerad i Advanced Materials.