28 februari 2022

Peter Cronemyr, Fredrik Stahre och Mårten Fristedt får ”I-plom” för kurserna Kvalitetsutveckling – projektkurs (TMQU27), Supply Chain Logistics (TETS27) och Grundläggande logistik (TETS37). Kurserna är uppskattade och har fått högst helhetsbetyg av studenterna.

Bild på tre glada män, som håller diplom i händerna
Mårten Fristedt, Peter Cronemyr och Fredrik Stahre håller i sina I-plom.

– Att som examinator få ta emot detta diplom är mycket ärofyllt, även om det naturligtvis är många fler än vi examinatorer involverade i kurserna. Det är verkligen ett lagarbete. Vi examinatorer arbetar på Avdelningen för logistik- och kvalitetsutveckling, som har mycket undervisning. Vi vill erbjuda kurser där studenterna får ut så mycket som möjligt både rent innehållsmässigt och pedagogiskt. Det är många lärare som är engagerade i kurserna. Att studenterna på I-programmet, det vill säga Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi och Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi – internationell, ger oss dessa utmärkelser är mycket hedrande, säger Mårten Fristedt.

Det är en tradition att studenterna på I-programmet och Sektionen för Industriell Ekonomi årligen delar ut så kallade I-plom för att belöna examinatorer i de mest uppskattade kurserna.I-plom ges till examinatorer i de kurser som fått högst betyg i kursutvärderingssystemet EVALIUATE. Dock krävs minst helhetsbetyget 4.0, att 10 studenter eller fler (minst 25 procent av kursens studenter) har fyllt i kursutvärderingen. Dessutom ska kursen vara obligatorisk för studenterna på Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi, på Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi - internationell eller så ska kursen ingå i en teknisk inriktning eller masterprofil.

Vi hänger stolt upp I-plomen på våra kontor och funderar redan på hur vi kan förbättra kurserna nästa år,
Mårten Fristedt, studierektor vid avdelningen Logistik- och kvalitetsutveckling.

Helhetsbetyget på kurserna som gavs hösten 2020

4,83 helhetsomdöme

Kvalitetsutveckling– projektkurs (TMQU27): 17 studenter läser kursen, 12 svarade (70%).

4,62 helhetsomdöme

Supply Chain Logistics (TETS27): 95 studenter läser kursen, 42 svarade (44%). 

4,61 helhetsomdöme

Grundläggandelogistik (TETS37): 96 studenter läser kursen, 31 svarade (32%). 

Kontakt

Utbildningsprogrammen

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Förmultnat löv.

En kemisk gåta löst – reaktionen som förklarar stora kolsänkor

En gåta som gäckat forskarvärlden i 50 år har nu fått sitt svar. Forskare från bland annat LiU har visat att en särskild typ av kemisk reaktion kan förklara varför organiskt material i sjöar och vattendrag är så motståndskraftigt mot nedbrytning.

Flaggor vajar utanför Studenthuset.

LiU:s nya universitetsdirektör – en erfaren och driven chef

Anna Thörn blir ny universitetsdirektör vid LiU. Hon jobbar för närvarande som regiondirektör i Region Dalarna och har tidigare haft flera chefsbefattningar i Östergötland, bland annat som kommundirektör i både Norrköping och Söderköping.

Studentsångare tågar på Valborg

Valborgstradition fyller 50 år

På valborgsmässoafton blir det som traditionen bjuder, vårsånger, vårtal och mösspåtagning med manskören Linköpings Studentsångare på Borggården utanför Linköpings slott. I år firar traditionen 50-årsjubileum.