19 oktober 2020

Studenter vid LiU letade under måndagen efter en "försvunnen" person söder om Norrköping med hjälp av wifi, mobiltelefoner och drönare. Tidsgränsen klarades med 19 minuter.

Studenter sitter framför en laptop i en barack

Projektdemonstrationen är ett uppskattat och spännande inslag i utbildningen där studenterna verkligen får sätta sina kunskaper och tekniken på prov. Förutom studenter och lärare var Sjöfartsverket, Missing People och Polisen på plats för att se hur WiFi och mobilnätsdata kan användas för att stödja eftersök av saknade personer.

- I många fall har personer som försvunnit med sig sin mobiltelefon och det möjliggör att sökinsatser kan göras med bättre information säger kursledare David Gundlegård.

Även lokalmedia var på plats för att bevaka händelsen. Ta gärna del av SVT Östergötlands och P4 Östergötlands reportage.

Kursen Positioneringssystem är på sex högskolepoäng och är obligatorisk fjärde året för dem som läser till civilingenjör i Kommunikation, transport och samhälle samt första året på masterutbildningen Intelligent Transport Systems and Logistics.

Reportage från övningen 2019

Relaterat innehåll