13 juni 2023

Vi hoppas vi träffas på vår konferensserie Hållbar teknikundervisning. Nu har vi öppnat anmälan för alla orter och programmen är klara. 

Lärare tittar in i kamera visar upp uppfinning.
Idéutställare under konferens Katarina Rehder
Du som har intresse för teknikämnet välkomnas till en endagskonferens, fylld med inspiration och möjligheter att diskutera teknikundervisning tillsammans med kollegor. CETIS och de fyra lärosäten vi samarbetar med erbjuder valbara föreläsningar, workshops, seminarier och utställningar. Konferenserna vänder sig främst till grundskolan, men kommer innehålla flera programpunkter för Teknikprogrammet. Konferensen inleds med ett gemensamt pass och därefter erbjuds parallella aktiviteter. Du väljer vilka aktiviteter du vill gå på vid registreringen på konferensdagen.

Du hittar programmen för de olika datumen och anmälningslänk på vår sida Kompetensutveckling. 
 
Har du ett teknikprojekt eller kanske pågående forskning du vill berätta om? Här ges möjlighet att medverka med en idé- eller posterutställning. 

CETIS Kompetensutveckling

Konferenserna pågår under en heldag och på följande orter:

Umeå universitet, Umeå, 3 oktober
Jönköping University, Jönköping, 5 oktober
Mälardalens universitetet, campus Eskilstuna, 10 oktober
Karlstad universitet, Karlstad, 12 oktober

Kontakt

Till CETIS huvudsida

Senaste nytt från LiU

En man som håller händerna runt en illustration av ett hjärta.

Pristagaren: ” Jag vill lära mig så mycket som möjligt om hur kroppen fungerar”

Tino Ebbers är 2024 års mottagare av Onkel Adams pris för framstående forskning vid Medicinska fakulteten. Hans forskning befinner sig i gränslandet mellan medicin och teknik och fokuserar på sjukdomar i hjärtat och blodkärlen.

Porträtt av kvinna (Seetha Murty)

Två förkämpar för barnen blir hedersdoktorer

Den indiska rektorn Seetha Murty har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med barns och ungas lärande. Den amerikanska professorn Cindy W. Christian har ägnat sin karriär åt att utveckla omhändertagandet av misshandlade barn.

Linköpings Studentsångare går i fängelse

I tre terminer har Jakob Grubbström som frilansare lett körsång med intagna på Skänningeanstalten. Som Director Musices på LiU tar han nu Linköpings studentsångare med sig in i fängelset.