13 juni 2023

Vi hoppas vi träffas på vår konferensserie Hållbar teknikundervisning. Nu har vi öppnat anmälan för alla orter och programmen är klara. 

Lärare tittar in i kamera visar upp uppfinning. Idéutställare under konferens Katarina Rehder

Du som har intresse för teknikämnet välkomnas till en endagskonferens, fylld med inspiration och möjligheter att diskutera teknikundervisning tillsammans med kollegor. CETIS och de fyra lärosäten vi samarbetar med erbjuder valbara föreläsningar, workshops, seminarier och utställningar. Konferenserna vänder sig främst till grundskolan, men kommer innehålla flera programpunkter för Teknikprogrammet. Konferensen inleds med ett gemensamt pass och därefter erbjuds parallella aktiviteter. Du väljer vilka aktiviteter du vill gå på vid registreringen på konferensdagen.

Du hittar programmen för de olika datumen och anmälningslänk på vår sida Kompetensutveckling. 
 
Har du ett teknikprojekt eller kanske pågående forskning du vill berätta om? Här ges möjlighet att medverka med en idé- eller posterutställning. 

CETIS Kompetensutveckling

Konferenserna pågår under en heldag och på följande orter:

Umeå universitet, Umeå, 3 oktober
Jönköping University, Jönköping, 5 oktober
Mälardalens universitetet, campus Eskilstuna, 10 oktober
Karlstad universitet, Karlstad, 12 oktober

Kontakt

Till CETIS huvudsida

Senaste nytt från LiU

Unga vuxna arbetar med färgglada papper runt ett stort bord.

Användarna är med och designar appen

Unga med olika funktionsnedsättningar är medforskare i att designa ett digitalt verktyg som ska hjälpa dem att må bättre. För forskaren Ulrika Müssener är det självklart att fråga användarna vad de behöver och vill ha.

Stdenter grupparbetar

Lärarstudenter har skapat AI-kurser för Kenya

På landsbygden i Kenya råder det brist på både el, internet och utbildningsmöjligheter. Då kan nya verktyg vara en väg framåt. Studenter på Ämneslärarprogrammet har under hösten utvecklat kurser för yrkesutbildningar i Kenya med hjälp av AI.

Man håller fram guldfärgad platta (Urban Forsberg).

Han har en nyckel för att lösa halvledarbristen

Bristen på halvledarmaterial blir alltmer akut. Vid LiU bedrivs materialforskning i nära samarbete med industrin för att på sikt öka tillverkningstakten av halvledare i Europa.