CETIS konferensserie Hållbar teknikundervisning

I höst arrangerar vi återigen teknikdidaktiska konferenser. Vi kommer att finnas på fyra olika orter och tillsammans med lärosätet på respektive ort vill vi träffa dig som har intresse av och för teknikämnet. Årets tema är Hållbar teknikundervisning. 

Lärare tittar in i kamera visar upp uppfinning. Idéutställare under konferens Katarina Rehder

I höst har det gått fem år sedan vi var ute på konferensturné. Tiden går snabbt och flera saker är nya, som till exempel Lgr22 för grundskolan. Syftet med de regionala konferenserna är att mötas, inspireras och ta del av de nyheter som finns inom teknikundervisningen. Du får också möjlighet att träffa lärare från andra skolor och kommuner och knyta nya kontakter.

Här erbjuds intressanta workshops, föreläsningar och seminarier som täcker hela teknikämnets bredd. Föreläsarna är dels från regionenen för aktuell konferens, dels från CETIS och Skolverket. Du kommer också att få träffa utställare med aktuella material och läromedel. Konferenserna kommer att ha huvudfokus på grundskolan, men kommer även innehålla programpunkter som passar förskola och teknikprogrammet. 

Har du ett teknikprojekt eller kanske pågående forskning du vill berätta om? Här ges möjlighet att medverka med en idé- eller posterutställning. 

Program och länk till anmälan öppnar innan sommarlovet, men du kan redan nu boka in datumen och vi fyller på efter hand med information på vår konferenssida.

CETIS Kompetensutveckling

Konferenserna pågår under en heldag och på följande orter:

Umeå universitet, Umeå, 3 oktober
Jönköping University, Jönköping, 5 oktober
Mälardalens universitetet, campus Eskilstuna, 10 oktober
Karlstad universitet, Karlstad, 12 oktober

Kontakt

Till CETIS huvudsida

Senaste nytt från LiU