13 juni 2023

Vi hoppas vi träffas på vår konferensserie Hållbar teknikundervisning. Nu har vi öppnat anmälan för alla orter och programmen är klara. 

Lärare tittar in i kamera visar upp uppfinning.
Idéutställare under konferens Fotograf: Katarina Rehder
Du som har intresse för teknikämnet välkomnas till en endagskonferens, fylld med inspiration och möjligheter att diskutera teknikundervisning tillsammans med kollegor. CETIS och de fyra lärosäten vi samarbetar med erbjuder valbara föreläsningar, workshops, seminarier och utställningar. Konferenserna vänder sig främst till grundskolan, men kommer innehålla flera programpunkter för Teknikprogrammet. Konferensen inleds med ett gemensamt pass och därefter erbjuds parallella aktiviteter. Du väljer vilka aktiviteter du vill gå på vid registreringen på konferensdagen.

Du hittar programmen för de olika datumen och anmälningslänk på vår sida Kompetensutveckling.

Har du ett teknikprojekt eller kanske pågående forskning du vill berätta om? Här ges möjlighet att medverka med en idé- eller posterutställning.

CETIS Kompetensutveckling

Konferenserna pågår under en heldag och på följande orter:

Umeå universitet, Umeå, 3 oktober
Jönköping University, Jönköping, 5 oktober
Mälardalens universitetet, campus Eskilstuna, 10 oktober
Karlstad universitet, Karlstad, 12 oktober

Kontakt

Till CETIS huvudsida

Senaste nytt från LiU

Samling av bilder på uppskjutning av raket, och man i laboratorium.

Han fick se sitt studentprojekt skjutas ut i rymden

I våras blev han färdig civilingenjör, bland annat efter ett projektarbete som skulle tåla en rymdfärd. Sent i november 2024 stod han på den svenska rymdbasen Esrange i Kiruna och fick se raketen lyfta.

Serverrum,data på svart skärm.

Maskinpsykologi – en brygga till generell AI

AI som är lika intelligent som människor kan bli möjlig tack vare psykologiska inlärningsmodeller, kombinerat med vissa typer av AI. Det menar Robert Johansson som i sin avhandling har utvecklat begreppet maskinpsykologi.

Forskning för hållbar framtid får nära 20 miljoner i bidrag

Ett oväntat samarbete mellan materialvetenskap och beteendevetenskap. Utveckling av bättre tjänster för att hantera klimatförändringarna. Det är två forskningsprojekt vid LiU som får stora stöd från Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse.