13 juni 2023

Vi hoppas vi träffas på vår konferensserie Hållbar teknikundervisning. Nu har vi öppnat anmälan för alla orter och programmen är klara. 

Lärare tittar in i kamera visar upp uppfinning.
Idéutställare under konferens Fotograf: Katarina Rehder
Du som har intresse för teknikämnet välkomnas till en endagskonferens, fylld med inspiration och möjligheter att diskutera teknikundervisning tillsammans med kollegor. CETIS och de fyra lärosäten vi samarbetar med erbjuder valbara föreläsningar, workshops, seminarier och utställningar. Konferenserna vänder sig främst till grundskolan, men kommer innehålla flera programpunkter för Teknikprogrammet. Konferensen inleds med ett gemensamt pass och därefter erbjuds parallella aktiviteter. Du väljer vilka aktiviteter du vill gå på vid registreringen på konferensdagen.

Du hittar programmen för de olika datumen och anmälningslänk på vår sida Kompetensutveckling.

Har du ett teknikprojekt eller kanske pågående forskning du vill berätta om? Här ges möjlighet att medverka med en idé- eller posterutställning.

CETIS Kompetensutveckling

Konferenserna pågår under en heldag och på följande orter:

Umeå universitet, Umeå, 3 oktober
Jönköping University, Jönköping, 5 oktober
Mälardalens universitetet, campus Eskilstuna, 10 oktober
Karlstad universitet, Karlstad, 12 oktober

Kontakt

Till CETIS huvudsida

Senaste nytt från LiU

Kvinnliga ingenjörsstudenter

Amanda Sternberg från LiU är Årets Tech-tjej 2025

Vinnare av Årets Tech-tjej 2025 är LiU-studenten Amanda Sternberg. Hon studerar fjärde året på civilingenjörsprogrammet i informationsteknologi och brinner för att få fler kvinnor att välja en karriär inom tech. Priset delades ut av Microsoft.

Eiko Yasui.

Japan möter Sverige i forskning om språk

Under ett år har Eiko Yasui forskat om språk, grammatik och kroppsrörelser vid LiU. Hennes arbete har inspirerat och gett nya insikter i hur vi kommunicerar och interagerar. Hon har trivts bra och lovordar den svenska arbetskulturen.

Två män i en båt tar prover från havsbottnen.

Radioaktivt arv på Östersjöns botten

LiU-forskare har kartlagt radioaktiviteten i havsmiljön vid forskningsanläggningen Studsvik. Forskningen har resulterat i spridningskartor som kan användas för att bedöma riskerna vid utsläpp av radioaktiva ämnen i naturen.