20 juni 2019

I dagarna samlades forskare från Linköpings universitet, Region Östergötland och industrin för ett första fettleversymposium, med målet att starta ett nytt nätverk.

Nätverket ska samla alla intresserade forskare som sysslar med forskning om fettlever eller närliggande områden såsom diabetes, hjärt-kärlsjukdomar eller fetma. Till det första symposiet som hölls i Linköping i juni kom forskare från bl.a. LiU, Region Östergötland, AstraZeneca och Amra Medical.

Fettlever-symposium

Starten av ett nytt nätverk för fettleverforskning i Linköping.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Elever och lärare i ett klassrum.

Enkla metoder gjorde lärare bättre på att undervisa

Alla lärares undervisning blev betydligt bättre efter att de fått besök av och återkoppling från experter på sina insatser under lektionen. Det visar en rapport från LiU som sammanställt observationer från 30 grundskolor.

Cellodlingsflaska under ett mikroskop i labb.

De odlar näsvävnad på labbet

LiU-forskare är bland de första i världen att odla mänsklig näsvävnad från stamceller. I den studerar de hur olika virus infekterar luftvägarna. Modellen använder de nu för att undersöka hur en särskild sorts antikroppar kan skydda oss mot infektion.

WASP utökas med initiativet AI for Science

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse beviljar WASP 70 miljoner kronor till ett nytt initiativ som ska främja användandet av AI-baserade metoder inom akademisk forskning i Sverige.