20 juni 2019

I dagarna samlades forskare från Linköpings universitet, Region Östergötland och industrin för ett första fettleversymposium, med målet att starta ett nytt nätverk.

Nätverket ska samla alla intresserade forskare som sysslar med forskning om fettlever eller närliggande områden såsom diabetes, hjärt-kärlsjukdomar eller fetma. Till det första symposiet som hölls i Linköping i juni kom forskare från bl.a. LiU, Region Östergötland, AstraZeneca och Amra Medical.

Fettlever-symposium

Starten av ett nytt nätverk för fettleverforskning i Linköping.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Forskarnas tre förslag för att klara EU:s klimatmål

Chansen att nå EU:s klimatmål stärks genom satsning på nya tekniker som tar bort koldioxid ur atmosfären. Problemet är att det idag är olönsamt, men det finns lösningar på det. Det skriver forskare från bland annat Linköpings universitet.

Luciatåg utomhus på kvällen

Mörk Lucia: Linneornas luciatåg med urkraft

Sent på kvällen på luciadagen bjuder Den akademiska damkören Linnea på ”Mörk Lucia”. Det är en ny tradition, men byggd på gamla traditioner, som är på väg att etableras.

Person (Qilun Zhang) i blå labbrock arbetar i dragskåp.

Trämaterial ger pålitliga organiska solceller

En rå variant av ett av naturens vanligaste organiska material – lignin – kan användas för att skapa stabila och miljövänliga organiska solceller. Det visar forskare vid LiU och KTH i en studie publicerad i Advanced Materials.