15 juni 2020

”Mimmi är lyhörd och väldigt engagerad i studenters lärande, hon visar det genom att engagera sig för att lära ut komplicerade saker på ett engagerande och personligt sätt”. Så motiverar studentkåren StuFF och studenterna vid Filosofiska fakulteten och Utbildningsvetenskap sitt val av Årets pedagog.

Kim Axelsson, Mimmi Gustafsson och Annika Ernvik
Mimmi Gustafsson tar emot priset Årets pedagog av Sofia Ritenius (ej med i bild), Kim Axelsson och Anika Ernvik från StuFF den 5 juni utanför A-huset, Campus Valla.  Sofia Ritenius

Den 5 juni hade Mimmi Gustafsson tillsammans med sina kollegor ordnat ett Zoom-tårtkalas för uppsatsstudenter. En av representanterna från StuFF dök upp under tårtkalaset och berättade att Mimmi hade blivit utnämnd till Årets pedagog.

– Jag blev otroligt glad och stolt när jag fick reda på det! Det kändes extra uppmuntrande nu efter de senaste månadernas slit i och med distansläget, och det ökar definitivt motivationen att fortsätta att jobba med att utveckla kurserna och pedagogiken, säger Mimmi.

På diplomet finns motiveringen:

”Mimmi är lyhörd och väldigt engagerad i studenters lärande, hon visar det genom att engagera sig för att lära ut komplicerade saker på ett engagerande och personligt sätt. Hon värderar studenters åsikter om hennes kurser högt, vilket visar på en vilja att kontinuerligt utvecklas i sin egen roll tillsammans med studenterna. En otroligt viktig kvalitet hos en god pedagog! Det visar sig exempelvis genom en vilja att lösa problem i samverkan med studenterna genom konstruktiv diskussion.”

Mimmi undervisar blivande ekonomer och lärare

Mimmi är universitetsadjunkt på Avdelningen för nationalekonomi (NEK) vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI). Hon undervisar främst på Civilekonomprogrammet, Politices kandidatprogrammet och Ämneslärarprogrammet. Mimmi började arbeta på Linköpings universitet (LiU) direkt efter att hon tagit sin Ekonomie Masterexamen i Nationalekonomi. Hon har alltså varit anställd på LiU i nästan exakt sex år.

Årets pedagog är ett inspirerande pris

StuFF, det vill säga Studentkåren för Utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet vid LiU, delar varje läsår ut priset Årets pedagog. Utmärkelsen har delats ut till undervisande personal vid Filosofiska fakulteten och Utbildningsvetenskap sedan 2001. De lärare som får utmärkelsen har enligt StuFF:s studenter varit särskilt inspirerande och pedagogiska. Prisets syfte är också att inspirera och uppmuntra lärare att ha studenternas bästa i åtanke.

Utbildningsprogram