Forskarlinjen vid Medicinska fakulteten

Att vara något på spåren, att ompröva gamla sanningar och bidra till ny kunskap - det kan vara fantastiskt. Tveka inte om du känner att det kan vara något för dig. Välkommen att bli en del av vetenskapen!
Kvinnlig forskare framför skärm med grafer och forskningsdataBearbetning av forskningsdata i labb. Foto Emma Busk Winquist Är du läkarstudent och nyfiken på forskning? Forskarlinjen ger dig möjlighet att påbörja en forskarutbildning parallellt med dina ordinarie läkarstudier.

Forskande läkare är en förutsättning för att hålla en hög kvalitet och driva utvecklingen i sjukvården. Det tar tid att bli forskare och att introduceras i forskning redan som student kan ha stor betydelse. Om du är intresserad vill vi på fakulteten uppmuntra dig att redan nu ta kontakt med forskare, hjälpa till i ett projekt och pröva dig fram.

Därmed får du också möjlighet att söka till Forskarlinjen. Läkarstudenter som ska påbörja termin 3 - termin 9 kan söka till forskarlinjen.

Om du finner en plats och ett ämne/problem som du vill ägna dig helhjärtat åt kan du registreras som doktorand redan efter K8.

Här nedan hittar du mer information och länkar till forskning inom fakultetens styrkeområden samt namn på kontaktpersoner - både seniora forskare och doktorander - som kan lotsa dig vidare.

Fråga en yngre forskare Visa/dölj innehåll

Röster om Forskarlinjen Visa/dölj innehåll

"En fantastisk möjlighet"

Hör om Samuel Schäfers erfarenheter från att ha gått forskarlinjen under sin läkarutbildning.

"Forskarlinjen har varit en trygghet"

Hör om Sigrid Nilssons erfarenheter från att ha gått forskarlinjen under sin läkarutbildning.

Kontakta forskarlinjen Visa/dölj innehåll

Styrkeområden vid Medfak Visa/dölj innehåll

Kontakter:

Så gör du med ansökan Visa/dölj innehåll

Relaterad information Visa/dölj innehåll