Lunchklubben – mötesplats med fokus på forskning

Det bedrivs forskning av världsklass i vår region och via Lunchklubben får du en unik inblick i vad forskningen kommer att betyda för mänskligheten och våra verksamheter i framtiden.

Mingel under LunchklubbenLunchklubben är en mötesplats i Linköping och Norrköping för universitet, näringsliv och samhälle som håller dig uppdaterad på vad som händer inom forskningen vid Linköpings universitet med fokus på framtida möjligheter till samverkan. 

Se datum för Lunchklubben längre ner.  

Arrangörer

Lunchklubben arrangeras av Linköpings universitet i samarbete med Linköping Science Park, Norrköping Science Park och Region Östergötland. 

Kommande tillfällen

Från Afrikas savann till de svenska skogarna – ett exempel på hur sensorinformatik bidrar till en ökad biologisk mångfald

Foto Magnus Johansson

Fredrik Gustafsson är professor i sensorinformatik vid Linköpings universitet. Hans forskningsintressen är stokastisk signalbehandling, adaptiv filtrering och förändringsdetektion, med tillämpningar inom kommunikation, fordon, flyg och ljud.

Foto Peter Modin

Rebecka Le Moine är riksdagsledamot för miljöpartiet (MP). Hon blev också vald till årets alumn vid Linköpings universitet 2018.

 


Föreläsare:
 Fredrik Gustafsson, professor i sensorinformatik vid LiU och Rebecka Le Moine, riksdagsledamot (MP)
Tid: 2 oktober kl 11:45-13:00 (IoT World bjuder på en lättare lunch)
Plats: Linköpings universitet, Campus Valla, Hus Zenit, lokal Zero
Föreläsningen är på svenska.

Anmäl dig här 

Under 10 års tid har LiU utvecklat teknik för att hjälpa parkvakter i Kenya att bevara noshörningar. Teknik som stöttar både vid tillsyn och som skydd mot tjuvjakt. Även i Sverige hittar vi konflikter mellan djur och människa med liknande problem att bevara den biologiska mångfalden. Under de senaste två åren har tekniken LiU utvecklat anpassats för att användas även i Sverige för tillsyn av såväl betesdjur som rovdjur.

Linköpings universitet har glädjen att bjuda in dig till att höra Fredrik Gustafsson, professor i sensorinformatik vid LiU, fördjupa diskussionen om teknikens roll och bakgrunden till behovet av forskning inom området. Tillsammans med Rebecka Le Moine, riksdagsledamot (MP) presenteras vidare vad lagar och förordningar som sätts av politiker kan göra. Och vad har djurparkerna för roll i dessa frågor?

Varmt välkommen!

Artiklar om Lunchklubbens föreläsningar

Här kan du läsa om artiklar kopplade till Lunchklubben.

Se föreläsningarna igen

Nyhetsbrev

Ta del av mer kunskap från LiU