09 november 2021

Fyra forskare vid Linköpings universitet tilldelas bidrag i Vetenskapsrådets senaste utlysning.

Byggnadsstruktur i abstrakt mönster i blått och gult.
Peter KarlssonSvarteld form & foto

Störst bidrag får Lars Sandman vid institutionen för hälsa, medicin och vård (HMV). Han tilldelas fem miljoner kronor under tre år för projektet ”Rättvis fördelning inom hälso- och sjukvården - varför ska svårighetsgraden spela roll?”

Forskare vid institutionen för tema får två bidrag. Emma Dahlin tilldelas nära 4,7 miljoner kronor för projektet ”AI bland människorna: Utmaningar med implementeringsprocesser av AI i medicinsk praktik”, medan Corinna Kruse tar emot 2,7 miljoner kronor för projektet ”Tillit och trovärdighet genom standardisering: ackrediteringen av brottsplatsarbete”.

Slutligen får Branka Likic-Brboric 4,1 miljoner kronor för ”Demokratisering av global migrationsstyrning. Vilket spelrum för civilsamhället?”. Branka har sin hemvist på institutionen för kultur och samhälle (IKOS).

Totalt beviljade Vetenskapsrådet i år 100 bidrag till olika medelsförvaltare och nästan 440 miljoner kronor delades ut för åren 2021–2025.

Mer om utlysningen på VR:s hemsida