24 maj 2022

SWEDNET är ett nationellt nätverk för pedagogiska utvecklare i Sverige. 3 och 4 februari 2022 arrangerades deras årliga konferens. Denna gång var det Didacticum som stod som värd för konferensen.

Samarbeten mellan lärosäten har ökat och det har lett till ett stort utbyte mellan oss som jobbar med högskolepedagogiska frågor, säger Gunvor Larsson Torstensdotter

Temat för 2022 års Swednetkonferens är ”Öppenhet och samarbete”. Du som vill medverka på konferensen är välkommen att skicka in ditt bidrag till Didacticum.
Didacticum behöver din ansökan senast den 24 oktober 2021 och vi lämnar besked om antagna bidrag i mitten av november.

-Vi ser fram emot att få arrangera nästa årskonferens åt Swednet. Öppenhet och samarbete är ämnen som ligger i tiden med tanke på hur vi har lagt upp vårt arbete under pandemin. Samarbeten mellan lärosäten har ökat och det har lett till ett stort utbyte mellan oss som jobbar med högskolepedagogiska frågor, säger Gunvor Larsson Torstensdotter, föreståndare på Didacticum.

-Vi behöver även se framåt och fundera över hur vi ska förvalta och förmedla våra nya kunskaper och erfarenheter kring hur det pedagogiska arbetet har fungerat i ett distansläge. Det är viktigt att vi tar vara på allt vi har lärt oss och att den här kunskapen bevaras och förs vidare till nyare kollegor, säger Anna F Söderström, pedagogisk utvecklare på Didacticum.

Skicka in din ansökan senast 24 oktober

Gunvor och Anna är ansvariga för arrangemanget av 2022 års SWEDNET konferens vid Linköpings universitet och nu ser de fram emot bidrag från dem som önskar medverka. Bidragen kan behandla planerade, pågående eller avslutade projekt med relevans för konferensens tema ”öppenhet och samarbete”. Se mer detaljerad information i inbjudan ”call for paper”.

-Ambitionen med arrangemanget för Swednets årskonferens är att ge förutsättningar för att lära av varandra. Vi vill med nytänkande till både form och innehåll inspirera pedagogiska utvecklare inom akademien att reflektera kring hur vi kan bidra till ökad delningskultur, säger Gunvor Larsson Torstensdotter.

Kontakt

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Forskarnas tre förslag för att klara EU:s klimatmål

Chansen att nå EU:s klimatmål stärks genom satsning på nya tekniker som tar bort koldioxid ur atmosfären. Problemet är att det idag är olönsamt, men det finns lösningar på det. Det skriver forskare från bland annat Linköpings universitet.

Luciatåg utomhus på kvällen

Mörk Lucia: Linneornas luciatåg med urkraft

Sent på kvällen på luciadagen bjuder Den akademiska damkören Linnea på ”Mörk Lucia”. Det är en ny tradition, men byggd på gamla traditioner, som är på väg att etableras.

Person (Qilun Zhang) i blå labbrock arbetar i dragskåp.

Trämaterial ger pålitliga organiska solceller

En rå variant av ett av naturens vanligaste organiska material – lignin – kan användas för att skapa stabila och miljövänliga organiska solceller. Det visar forskare vid LiU och KTH i en studie publicerad i Advanced Materials.