10 april 2024

SweCSS har precis introducerat sitt gästforskarprogrammet som är utformat för att främja samarbete mellan samhällsvetenskap och datavetenskap. Välkommen med din ansökan.

Höstbild med skylt E-huset och cyklist
Fotograf: Jonas Järmen

Gästforskarprogrammet gör det möjligt för excellenta professorer och unga forskare från hela världen att besöka SweCSS under kortare eller längre perioder (2-24 månader). Programmet ger gästforskaren tillgång till SweCSS:s forskningsinfrastruktur, inklusive en stor del av dess data och forskningsstöd.

Med finansiellt stöd från Vetenskapsrådet är programmet öppet för ansökningar från både unga forskare och seniora professorer världen över. Deltagarna kommer att ha tillgång till SweCSS:s forskningsinfrastruktur, inklusive dataresurser och supporttjänster, samt möjligheten att ansluta sig till dess akademiska gemenskap. Programmet är planerat att vara verksamt från 2024 till 2028, med löpande antagning av ansökningar.

Intresserade sökande ombeds ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret. Ansökningar utvärderas löpande.

För frågor om stipendieprogrammet, IAS och IDA, Linköpings universitet eller livet i Sverige, vänligen kontakta (sarah.mitchell@liu.se).

SweCSS gästforskarprogrammet syftar till att underlätta tvärvetenskaplig forskning och samarbete inom samhällsvetenskap och datavetenskap.

Kontakt

Lär känna SweCSS

Organisation

Senaste nytt från LiU

Jonas Rohdin, Steve Lien, Martin Vikblad och Chipo Ziyambe.

LiU och Stanford utvecklar drönarteknik för skogsbrandsövervakning

Studenter från Linköpings universitet och Stanford har utvecklat en drönare som kan hjälpa brandmän att bekämpa skogsbränder på ett säkrare och smartare sätt.

Många vill läsa program på LiU - antagningsbeskedet är här

Intresset för LiU:s utbildningsprogram har ökat, men totalt sett har något färre antagits jämfört med förra hösten. Samtidigt har vissa program, som Läkarprogrammet och vissa civilingenjörsprogram, tagit in fler studenter.

Studenter från kursen From Lab to Market deltar i rundvandring i labbet

Från labb till marknad med studenters hjälp

I takt med att världen söker hållbara energilösningar har grön vätgas seglat upp som en nyckelspelare i omställningen. Vid Linköpings universitet får studenter nu chansen att arbeta med verkliga utmaningar kopplade till denna teknik.