08 november 2023

Möt doktoranderna som verkar i gränslandet mellan akademi och praktik. Deras uppgift är att undersöka hur en rättvis klimatomställning kan förverkligas på en lokal nivå.

De sju doktoranderna mot en bakgrund av träd
Från vänster: Marjan Tavakoli, Agathe Malbet, Gavin Nilsson Lewis, Bahareh Maleki, Ida Röstlund, Sara Malm och Kim von der Heide

De sju doktorander som rekryterades under våren till forskarskolan Just Transitions är nu på plats. De har alla minst en handledare från akademin och en från praktiken.

— Vi är verkligen glada att doktoranderna är på plats, och det finns en bredd och spänst i konstellationen som vi ser fram emot att arbeta med de närmsta åren, säger Stefan Holmlid, Institutionen för datavetenskap vid LiU och ledare för forskarskolan.

Den första doktorandkursen har startat och diskussionerna kring vad forskningen ska fokusera på är i gång. Läs mer om om doktoranderna och deras handledare på plattformen Urban Futures: Möt doktoranderna.

Kontakt

Nyheter inom forskarskolan Just Transitions

Senaste nytt från LiU

Porträtt av man (Carl Fredrik Graf)

Carl Fredrik Graf får LiU:s förtjänstmedalj

Avgående landshövding Carl Fredrik Graf tilldelas Linköpings universitets förtjänstmedalj för ”sin vilja och förmåga att samla regionens olika krafter i arbetet för en positiv samhällsutveckling”. Medaljen delas ut vid den akademiska högtiden 1 juni.

Kampanj mot droger blev Emmas genombrott

När Kårservice i samarbete med kårerna bestämde att tydligt ta avstånd från droger och droghandel gick uppdraget till GDK-studenten Emma Kunelius. Hennes kampanj fick stort genomslag på campus och nominerades i tävlingen Stora Kommunikationspriset.

Ola Larsmo.

En brygga mellan universitetet och samhället

Författaren Ola Larsmo sammanfattar sin tid som gästprofessor vid LiU som spännande, givande och viktig. Han menar att det i dag är viktigare än någonsin att känna till sin historia och att förstå den.