Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information och nytt på webbplatsen -  - 
CETIS - Centrum för tekniken i skolan - 
Startsida -   Anpassa - gör egna inställningarAnpassa -   Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Översikt, webbkarta - kortkommando Alt + 3Webbkarta   - English - information about CETIS.English -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 

CETIS nyhetsbrev

Ge tips till nyhetsbrevet!


Tekniken i skolan nr 4 2016

Tekniken i skolan nr 1, 2017
I årets första nyhetsbrev reser vi till Sydkorea och Indien. Där får vi ta del av undervisning, tävling och annan kultur. Claes Klasander skriver i ledaren att 2017 bör bli ett förändringens år, vi får också ta del av Toni Eklunds undervisning inom pneumatik och hydraulik. Dessutom får vi fundera över den smarta staden och Johnny Häger på Skolverket svarar på frågor om satsningen på kompetensutveckling inom teknikämnet. Boktips hittar du som vanligt på sista sidan. Trevlig läsning!

Teknik 200 timmar!

Tänk 200! Läs argumenten i foldern.

Regeringens förslag är 200 timmar för teknikämnet. Läs argumenten här:
Teknik 200!

CETIS - Centrum för tekniken i skolan

Rikskonferens i teknik 16-17 oktober i Norrköping. Klicka för en förstoring i pdf-format - öppnas i ett nytt fönster.
Teknikkonferens 16-17 oktober i Norrköping

Planera in höstens teknikkonferens TiS 2017, 16-17 oktober i Norrköping. Konferensen riktar sig till förskollärare och lärare i alla skolformer från årskurs 1 t.o.m. gymnasiet, och för andra med intresse för teknikundervisning. Boka in datumen i din kalender redan nu och håll utik efter mer information här på hemsidan. Anmälan öppnar i juni 2017. För mer information se: Rikskonferenser

Senaste nytt inom området
teknik och teknikundervisning

 • 2017-02-20
  Följ CETIS på Instagram.
  CETIS finns nu på Instagram. Följ oss gärna!
 • 2017-02-20
  Teknik i skolan – en utmaning för samhället
  Via länken ovan kan du ladda ner Edvard Nordlanders och Jan Grenholms kapitel Teknik i skolan - en utmaning för samhället. I artikeln beskrivs hur teknikundervisningen i den svenska grundskolan ska gå tillväga utifrån kursplanetexten. Men besitter lärarna den kunskap som krävs för att genomföra kursplanens mål? I artikeln diskuteras även möjligheten, eller svårigheten, till framtida lärarförsörjning genom att ta exempel från lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle.
 • 2017-02-13
  CETIS nyhetsbrev nr 1, februari 2017 - Tekniken i skolan
 • 2017-02-07
  Vill du medverka på TiS 2017?
  Anmäl intresse genom en beskrivning av ditt/dina bidrag och skicka in till oss. För mer information se Rikskonferenser
 • 2017-02-07
  Teknikspanarnas stipendium - ansök i mars
  För fjärde året i rad kommer Teknikspanarna att dela ut stipendier till tekniklärare. 50 skolor mottager 10 000 kronor vardera. I vår väljer vi att fokusera på temat digitalisering. Mer information via länken ovan.
 • 2016-11-21
  Gå med i nätverket Lärande och Utbildning i Naturvetenskap och Teknik (LUNT)
  Lärande och Utbildning i Naturvetenskap och Teknik (LUNT) är ett nätverk för alla som är intresserade av undervisning inom naturvetenskap och teknik (NT) i skolan och ämnesdidaktisk forskning. De kommer bl.a. att jobba med webbinarier och det är kostnadsfritt att vara med - läs mer och anmäl dig via länken ovan.
 • 2016-11-14
  Dokumentationer - Regionala konferenser TiS 2016

  TiS 2016 är avslutad. Tack alla medverkande, deltagare och utställare. Nu finns alla dokumentationerna på plats för de fem konferensorterna Kalmar, Västerås, Luleå, Stockholm och Gävle.
 • 2016-10-24
  Programmera mera - UR
  Barn deltar i utmaningar som har med programmering att göra. Det handlar om logiskt tänkande, sortering, algoritmer och att uppmärksamma mönster och samband. Serien riktar sig till pedagoger för barn i nioårsåldern.
 • 2016-09-30
  Lärare fick lära om teknik i skolan - VLT
  CETIS regionala konferens på Expectrum i Västerås uppmärksammades av VLT.
 • 2016-06-07

  Undervisningsmaterilet Från ved till www - Ett annat liv i ett annat ljus.  Undervisningsmaterialet Från ved till www - Lyssna på musik hemma.
  Nytt undervisningsmaterial - Från ved till www
  Nu finns vårt undervisningsmaterial Från ved till www att hämta här från vår hemsida. Materialet är baserat på Jan Garnerts skrift Från ved till www - när framtiden blev elektrisk. Det är sammanställt för årskurs 7-9 och till att börja med har vi lagt ut två arbetsområden.

 • 2016-03-10
  Kartläggning nyanländas kunskaper i Teknik - Bedömningsportalen - Skolverket
  Nu finns stöd för att kartlägga nyanlända elevers kunskaper i teknikämnet. Det tredje steget i kartläggningen är ett stöd för ämneslärare i att planera undervisningen utifrån var eleven befinner sig ämnet. Läs mer via länken ovan - se fliken MATERIAL.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 -