Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information och nytt på webbplatsen -  - 
CETIS - Centrum för tekniken i skolan - 
Startsida -   Anpassa - gör egna inställningarAnpassa -   Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Översikt, webbkarta - kortkommando Alt + 3Webbkarta   - English - information about CETIS.English -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 

CETIS nyhetsbrev

Ge tips till nyhetsbrevet!


Teknikundervisning i skolan
CETIS nyhetsbrev - Teknikundervisning i skolan nr 4, november 2020

I årets sista Teknikundervisning i skolan kan du bl.a. läsa om vår första digitala konferens, du kan läsa om en samverkansidé mellan KTH och gymnasieskolan, du får ta del av Klasanders intressanta ledare som tar avstamp i årets förändringar och vad det inneburit för undervisningen och i bemärkelsen av en viss folkbildning.

Vidare berättar en förskollärare om hur hon använt materialet Teknik i Förskolan, en gymnasietjej tipsar inför gymnasievalet, du får ta del av erfarenheter av formativ bedömning och mycket mer, som boktips och Forskarrutan. Trevlig läsning!


200 timmar Teknik logga

200 timmar Teknik - ett inspirationsmaterial
CETIS vill inspirera dig som undervisar i Teknik och hur du kan använda de 200 timmarna. Inspirationsmaterialet har utgångspunkt i de fem förmågorna och kopplar till det centrala innehållet. Du hittar en tydlig progression i materialet och tanken är att du ska få syn på helheten i undervisningen.

CETIS - Nationellt resurscentrum för teknikundervisning i skolan

Stad i förändring - nytt material i Teknik tillsammans - till undervisningsmaterialet.

2020-11-25
Nu är det senaste området i Teknik tillsammans, Stad i förändring - Tekniska system i staden lanserat. Materialet är framtaget för årskurs 4-6 och innehåller exempel och uppgifter att arbeta med både i och utanför klassrummet.
Du hittar det här:
Stad i förändring - Teknik tillsammans


Senaste nytt inom området
teknik och teknikundervisning

 • Teknikundervisning i skolan nr 4, 20202020-11-26
  CETIS nyhetsbrev - Teknikundervisning i skolan nr 4, november 2020

 • 2020-11-17
  Den 13 oktober genomförde vi på CETIS vår första digitala konferens för gymnasiets teknikprogram. Ett stort tack till alla deltagare, medverkande och utställare. Ni gjorde ett fantastiskt jobb och bidrog till att dagen blev så innehållsrik och inspirerande. Här har vi sammanställt en kort dokumentation från dagen:
  Dokumentation från TiS 2020 – Tekniken i skolan, 13 oktober
 • 2020-11-02
  Jonas Hallström, professor vid Institutionen för beteendevetenskap och lärande, LiU, tilldelas drygt 5,7 miljoner kronor för att studera modeller och modellering som grund för STEM-undervisning i Sverige.
 • 2020-08-24
  Finn upp - Sveriges största uppfinnartävlingen för unga
  Finn upp har öppnat tävlingsportalen för läsåret 2020/2021. Uppfinnartävlingen vänder sig till årskurs 6-9. Det går att anmäla sig till och med den 18 januari 2021. Läs mer via länken ovan.
 • 2020-08-20
  Ändrade kursplaner – bättre arbetsverktyg för dig som lärare
  Nu har regeringen fattat beslut om de ändrade kursplanerna i grundskolan, sameskolan och specialskolan. Kursplanerna börjar att gälla den 1 juli 2021.
 • 2020-05-06
  Letar du undervisningsmaterial, tips och annan information har vi en mängd länkar. Under länksidan hittar du bland annat en ny länk till Unga Forskare och en till projektet Är du säker? #290CyberSecurity. Projektet erbjuder utbildning i nätsäkerhet för elever och lärare i mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. Syftet med projektet är att sprida kunskap om ett ansvarsfullt användande av internet och stärka elevers digitala kompetens.
 • 2020-04-21
  CETIS skjuter upp konferenserna för grundskolan
  CETIS har i samförstånd med våra partnerlärosäten beslutat att skjuta de tre konferenserna i Växjö (LnU), Eskilstuna (MDH) respektive Sundsvall (MiUn) till hösten 2021.
 • 2020-04-20
  Prenumeration - Tekniken i skolan - meddela oss din e-postadress
  Du prenumererar väl på vårt nyhetsbrev Tekniken i skolan? Du får det till den e-post du anmäler via länken ovan. Nyhetsbrevet kommer ut fyra gånger per år och innehåller artiklar, forskningsinformation, boktips och mycket mer. Välkommen med din anmälan!


Följ CETIS på Instagram.  - Följ CETIS på Facebook - 
CETIS finns på Instagram och Facebook. Följ oss gärna!

 

 

 

 

 -