Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information och nytt på webbplatsen -  - 
CETIS - Centrum för tekniken i skolan - 
Startsida -   Anpassa - gör egna inställningarAnpassa -   Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Översikt, webbkarta - kortkommando Alt + 3Webbkarta   - English - information about CETIS.English -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 

CETIS nyhetsbrev

Ge tips till nyhetsbrevet!


Segel

Vi på CETIS önskar alla ett skönt sommarlov!200 timmar Teknik logga

200 timmar Teknik - ett inspirationsmaterial
CETIS vill inspirera dig som undervisar i Teknik och hur du kan använda de 200 timmarna. Inspirationsmaterialet har utgångspunkt i de fem förmågorna och kopplar till det centrala innehållet. Du hittar en tydlig progression i materialet och tanken är att du ska få syn på helheten i undervisningen.

CETIS - Centrum för tekniken i skolan

Anmäl dig till CETIS digitala konferens som äger rum den 13 oktober. Välkommen!

TiS 2020 - Digital konferens för gymnasieskolans Teknikprogram den 13 oktober

Anmälningsformulär till TiS2020

Ha din organisations faktureringsadress och organisationsnummer tillgängligt när du gör din anmälan.

För första gången arrangerar CETIS en konferens som helt och hållet riktar sig till gymnasielärare. Under dagen får du lyssna till föreläsare från KTH, representanter från Skolverket och CETIS.

Temat för konferensen är Teknikundervisningens djup och bredd. Mer information hittar du här:
Digital konferens den 13 oktober 2020 för gymnasieskolans Teknikprogram


Senaste nytt inom området
teknik och teknikundervisning

 • 2020-06-18
  Anmälan till TiS 2020 har öppnat
  Läs mer:
  Digital konferens den 13 oktober 2020 för gymnasieskolans Teknikprogram
 • 2020-06-12
  Trevligt sommarlov alla som nu tar lov!
  Glöm inte bort att gå på teknikspaning och hör gärna av dig med tips och idéer till oss. Besök museer och andra miljöer där tekniken spelar roll. På vår sida Länkar hittar du förslag på Science center och Museer som kan vara intressanta.
 • 2020-06-04
  Teknikåttans finaler avgjordes digitalt
  På grund av coronakrisen flyttade frågetävlingen Teknikåttan i år ut på nätet. De tävlande åttondeklasserna lämnade in sin uppgift digitalt och domarna gör sina bedömningar på distans. 3 juni presenterades vinnaren. Läs mer och titta på presentationsfilmen här: Teknikåttan År 2020
 • 2020-05-12
  Bidra till lärares användning av forskning
  Anmäl dig till NATDIDS lärarpanel. Vill du ha mer information, hör av dig till Gunnar Höst. I följande pdf kan du läsa mer samt hitta kontaktuppgifter till Gunnar:
  Välkommen till NATDIDs lärarpanel (pdf)
 • 2020-05-06
  Letar du undervisningsmaterial, tips och annan information har vi en mängd länkar. Under länksidan hittar du bland annat en ny länk till Unga Forskare och en till projektet Är du säker? #290CyberSecurity. Projektet erbjuder utbildning i nätsäkerhet för elever och lärare i mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. Syftet med projektet är att sprida kunskap om ett ansvarsfullt användande av internet och stärka elevers digitala kompetens.
 • 2020-04-21
  CETIS skjuter upp konferenserna för grundskolan
  CETIS har i samförstånd med våra partnerlärosäten beslutat att skjuta de tre konferenserna i Växjö (LnU), Eskilstuna (MDH) respektive Sundsvall (MiUn) till hösten 2021.
 • 2020-04-06
  Inbjudan till att nominera examensarbeten (pdf)
  NATDID bjuder in lärosäten att nominera examensarbeten skrivna och examinerade under 2019/2020 med inriktning mot de naturvetenskapliga ämnenas och/eller teknikens didaktik. Läs mer via länken ovan.
 • 2020-03-17
  Introduktion till programmering i visuell miljö, 5 hp - LiU:s webbplats
  På uppdrag av Skolverket ger LiU höstterminen 2020 kursen "Introduktion till programmering i visuell miljö, 5 hp". Kursen vänder sig främst till dig som är verksam som tekniklärare i årskurs 4-9, men är öppen för lärare i andra ämnen eller skolformer i mån av plats. Du behöver inte vara behörig för att läsa kursen, men du behöver godkännande från din rektor. Kursinformation hittar du via länken ovan.
  Anmälan görs här:
  Anmälan till LiU:s uppdragsutbildning: Introduktion till programmering i visuell miljö
 • 2020-02-21
  CETIS nyhetsbrev - Tekniken i skolan nr 1, februari 2020
 • 2020-02-13
  Atena Didaktik - atenadidaktik.se
  I slutet av förra året lanserades ATENA Didaktik, en professionsvetenskaplig tidskrift om teknikens och naturvetenskapernas didaktik. Tidskriften, som ges ut av NATDID, är digital och vänder sig till lärare, förskollärare, forskare och andra som är intresserade av hur undervisning kan utvecklas genom att basera den på forskning och erfarenhet. Läs mer via länken ovan.
 • 2020-01-10
  Teknik i förskolanTeknik i förskolan
  Nu lanserar vi Teknik i förskolan - vårt nya inspirationsmaterial. Vi har utarbetat ett koncept med syfte att inspirera till att ytterligare utveckla arbetet med teknik i förskolan. I det här materialet vill vi hjälpa dig att se tekniken i förskolans vardag och inspirera till att prata om, och upptäcka tekniken runt omkring er. Ta del av materialet via länken ovan.
 • 2019-12-17
  Förslag till ändringar i kursplaner, kunskapskrav och ämnesplaner - Skolverket
  Här kan du ta del av Skolverkets förslag som nu lämnas över till regeringen.
 • 2019-11-26
  Prenumeration - Tekniken i skolan - meddela oss din e-postadress
  Du prenumererar väl på vårt nyhetsbrev Tekniken i skolan? Du får det till den e-post du anmäler via länken ovan. Nyhetsbrevet kommer ut fyra gånger per år och innehåller artiklar, forskningsinformation, boktips och mycket mer. Välkommen med din anmälan!
 • 2019-06-03
  Moduler för Teknik - Lärportalen - Skolverket

  Nu är hela modulen Teknikens förändring och dess konsekvenser publicerad på Skolverkets sida Lärportalen och ytterligare två filmer om Teknik i Skolverkets filmbank.

  I modulen Teknikens förändring och dess konsekvenser för årskurs 1-3  hittar du, under del 2, filmen Att arbeta med mönster.

  I modulen Teknikens förändring och dess konsekvenser för årskurs 4-6 hittar du, under del 3, filmen Att arbeta med drivkrafter. Direktlänkar till filmerna i YouTube: 

  Del 8 heter Framtid och Teknik och finns för hela grundskolan. Direktlänkar:Följ CETIS på Instagram.  - Följ CETIS på Facebook - 
CETIS finns på Instagram och Facebook. Följ oss gärna!
 -