24 maj 2024

Materialvetenskap och företagsekonomi är två forskningsområden som ligger som etta i Sverige på Research.com-listans ranking. Båda områdena är starka inom Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI).

Studenthuset Campus Valla sett från Valla friluftsområde.
Studenthuset Campus Valla sett från Valla friluftsområde. Peter Karlsson

Med totalt 28 forskare ligger Sverige på plats tio i världen inom området Business and management (Företagsekonomi, industriell ekonomi och produktionsekonomi vid LiU). Sex av dem finns på Institutionen för industriell och ekonomisk utveckling (IEI) vid Linköpings universitet, vilket är flest i Sverige inom ämnet.

Bild på en vinstkurva

LiU toppar listan inom Business and management, men högst placerad forskare i världen är Mats Alvesson, vid Lunds universitet, med plats 49 på världslistan.

Se namnen från IEI och LiU nedan. Inom parantes syns först positionen på
Research.com-listan i världen enligt sedan positionen nationellt:

Business and management:

• Jonas Söderlund (1001, 11)
  • Christian Kowalkowski (1108, 13)
  • Tomohiko Sakao (1559, 25)
  • Magnus Klofsten (1588, 27)
  • Ou Tang (1609, 28)
  • Jens J. Dahlgard (1179, 14)
  • Lars Witell (1226, 15)

Även inom andra områden finns IEI-forskare representerade, som dessa:

Engineering and Technology:

• Yang Liu (6042, 57)
  • Patrik Thollander (6786, 74)
  • Bahram Moshfegh (7520, 74)

Economics and Finance

• Gazi Uddin (1226, 13)

Mechanical and Aerospace Engineering:

• Anders Klarbring (1 376, 12)

Linköpings universitet ligger även i topp i Sverige på listan inom ämnet Material Science (materialforskning).

Bibliometrisk data för att ta fram de citeringsbaserade mätvärdena till Resarch.com samlades in 2023-11-21. Placeringen i rankningen baseras på en forskares D-index (Discipline H-index), som endast tar hänsyn till publikationer och citeringsdata för en granskad disciplin.

Det finns en rad olika rankinglistor i världen som använder lite olika vägar för att ta fram världens bästa lärosäte och forskare.

Här  kan du söka fram forskare och universitet på just den här rankinglistan:
 Research.com.

Relaterat innehåll