Nyheter i driftsättningar Visa/dölj innehåll

Inspiration, nyheter och riktlinjer - här får du lite av varje!

För att ge mer inspiration och tips på hur du kan använda olika komponenter har vi skapat olika sidor med just det, samt lite information och riktlinjer. Vi börjar med att ta upp främst nya saker som utvecklats och kom ut i samband med driftsättningen i september -20. Just på den här huvudsidan visar vi lite blandande nyheter och information.

Vi hoppas att du får god hjälp av dessa sidor. Kom ihåg att läsa informationen och de riktlinjer som finns för de olika komponenterna och blocken m.m. Har du frågor och funderingar kring hur du bäst skapar ett innehåll/bygger en sida är du välkommen att höra av dig till mig, sussanne.larsson@liu.se.

Lycka till!

Driftsättning i september 2020

Driftsättningen i september blev stor och många buggrättningar kom ut liksom en hel del nyutveckling. Vid nästa driftsättning, som beräknas komma i november, kommer buggar vi upptäckt i nya komponenter och block att justeras.

Om du går till subsidan nyhetsvisning presenteras den nya nyhetskomponenten, som finns tillgänglig på entrance page, large page och research activity extended-mallen, samt hur du kan visa nyheter på annat sätt. Under rubriken Nya komponenter hittar du information om komponenterna Korta fakta och FAQ m.m. Under Nya block presenteras de nya blocken vi tagit fram där man kan särskilja olika innehåll i de olika blockdelarna. Sidan Videoinspiration har funnit länge men där har jag nu fyllt på med hur du kan visa videos i de nya blocken och förändringar i befintlig videokomponent. 

Det finns även en sida om hur du kan tänka och jobba med blockrubriker och ankarlänkar utifrån sökordsoptimering.

Notera att även om det går använda andra komponenter än vad som anges i vissa block och komponenter så ber vi dig att hålla dig till riktlinjerna. Vi behöver utveckla i några olika steg därför är allt inte helt färdigt i alla delar. 

Test av brödsmulor

Den här sidan Inspiration och visning av komponenter och block och dess subsidor Nyhetspresentation, Nya komponenter och Nya block är byggda i mallen Research Activity Extended. På sidor i den här mallen gör vi just nu ett test med brödsmulor. Hur de ser ut ser ni ovan.

Småpuffar i alfabetisk lista Visa/dölj innehåll

Här visas avdelningarna på IEI i alfabetisk ordning. Om listan hade skapats på sidan IEI hade inte institutionssidan kommit med, vilket den gör här.

Småpuffar  Visa/dölj innehåll

Man kan välja att inte visa bilder i flöden av småpuffar. Självklart måste alla sidor ha pufftext.

Att använda "Fade out text" Visa/dölj innehåll