Inspiration, nyheter och riktlinjer - här får du lite av varje!

Nyheter i driftsättningar

För dig som Sitecoreredaktör

För att ge mer inspiration och tips på hur du kan använda olika komponenter har vi skapat olika sidor med just det, samt lite information och riktlinjer. Vi tar främst upp nya saker som utvecklats och driftsatts från och med september -20. Just på den här huvudsidan visar vi lite blandande nyheter och information.

Vi hoppas att du får god hjälp av dessa sidor. Kom ihåg att läsa informationen och de riktlinjer som finns för de olika komponenterna och blocken m.m. Har du frågor och funderingar kring hur du bäst skapar ett innehåll/bygger en sida är du välkommen att höra av dig till mig, sussanne.larsson@liu.se.

Lycka till!

Nyhetskomponent

Om du går till subsidan nyhetsvisning presenteras den nyhetskomponenten som kom ut ht 2020, den finns tillgänglig på entrance page, large page och research activity extended-mallen. På sidan presenteras hur du kan visa nyheter på annat sätt. Under rubriken Nya komponenter hittar du information om komponenterna Korta fakta och FAQ m.m. Under Nya block presenteras de nya blocken vi tog fram ht 2020, där man kan särskilja olika innehåll i de olika blockdelarna. Sidan Videoinspiration presenterar hur du kan visa videos på olika sätt.

Det finns även en sida om hur du kan tänka och jobba med blockrubriker och ankarlänkar utifrån sökordsoptimering.

Notera att även om det går använda andra komponenter än vad som anges i vissa block och komponenter så ber vi dig att hålla dig till riktlinjerna. Vi behöver utveckla i några olika steg därför är allt inte helt färdigt i alla delar. 

Brödsmulor

Den här sidan Inspiration och visning av komponenter och block och dess subsidor Nyhetspresentation, Nya komponenter och Nya block är byggda i mallen Research Activity Extended. På sidor i den här mallen ser du hur brödsmulor ser ut i en hierarki. 

Småpuffar i alfabetisk lista

Här visas avdelningarna på IEI i alfabetisk ordning. OBS! Om listan hade skapats på sidan IEI hade inte institutionssidan kommit med, vilket den gör här.

Småpuffar 

Man kan välja att inte visa bilder i flöden av småpuffar. Självklart måste alla sidor ha pufftext.

Att använda "Fade out text"