Avdelningen Elektroniska och fotoniska material (EFM)

Forskning inom elektroniska och fotoniska material fokuserar på utveckling av organisk elektronik för energiomvandling och lagring.

Inom avdelningen elektroniska och fotoniska material (EFM) undersöker vi komponenter och material med möjliga tillämpningar inom elektronik och fotonik, till exempel som ljusdioder, solceller eller inom spintronik. Forskningen spänner över en mängd olika typer av material (både oorganiska och organiska inklusive bioorganiska) och både grundforskning och tillämpad forskning finns representerad.

Forskningen på avdelningen utförs inom tre enheter: Biomolekylär och organisk elektronik (EFM-BIO), Funktionella elektroniska material (EFM-FEM) samt
Optoelektronik (EFM-OE)

Forskning

Forskarutbildning

Mer om vår forskning

Porträtt Feng Gao.

Han ska skapa framtidens flexibla röntgenteknik

Professor Feng Gao har beviljats 31 miljoner kronor från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse över fem år för att utveckla en ny typ av röntgenteknik. Målet är ett flexibelt material som kan förbättra bildkvaliteten i röntgendetektorer.

Två pipetter sprutar ut vätskor som blandas på en skiva.

Materialforskning för en hållbar framtid i tio nya projekt

Fotosyntetiska material, tvådimensionella ädelmetaller och hållbara halvledare är några av de projekt vid Linköpings universitet som beviljats bidrag från forskningsprogrammet Wallenberg initiative materials science for sustainability – Wise.

bild på Dr. Max Karlsson

Dubbelt prisad avhandling i högaktuelltaktuellt ämne

Max Karlsson, disputerad vid institutionen för fysik, kemi och biologi (IFM) på Linköpings universitet, har blivit dubbelbelönad för sin avhandling om dynamiken i blå-emitterande metall-halid-perovskiter för lysdioder.

Kontakta oss

Medarbetare

Besöksadress

Campus Valla, Hus F

Postadress

Linköpings universitet
IFM
581 83 Linköping

Tillbaka till IFM