13 september 2018

Går det att idrotta utan att skada sig? Vilken effekt har träning vid en cancerbehandling? Och vad kan en 3D-visualisering av kroppens blodflöde berätta om en eventuell hjärtsjukdom?

Det är höstens ämnen på Medicinska fakultetens och Region Östergötlands öppna föreläsningsserie Forskning i Framkant. Först ut är biträdande professor och överläkare Carl-Johan Carlhäll som just har blodflödesvisualisering som sin specialitet. Under en timme berättar han om den senaste forskningen kring 3D-visualisering och hjärtsjukdom vid LiU och Region Östergötland. Klicka på filmen nedan för att få veta mer. Nedan finns ni också mer information om höstens program.

Blodflödesbaserad bedömning av hjärtsjukdom: ”Beyond the mainstream”

Föreläsningen äger rum torsdag 20/9, kl 16.30-17.30 i Hugo Theorell-salen, US, Norra entrén, i Linköping. 

Mer om höstens program

Senaste nytt från LiU

Per Frankelius och Karolina Muhrman på en åker framför en jordbruksmaskin.

Nationellt kunskapsnav för jordbrukets digitalisering hamnar på LiU

Jordbruksverket utser Linköpings universitet att ansvara för ett nytt nationellt kunskapsnav för digitalisering inom jordbruket. Projektet sträcker sig över 3 år och har en budget på 20 miljoner kronor.

LiU-professor bidrar till en ny ISO-standard i världen

Det finns hundratals definitioner av cirkulär ekonomi i världen, vilket skapar förvirring. LiU-forskning med professor Mattias Lindahl i spetsen, har bidragit till att en ny ISO-standard kan råda bot på detta.

Specialistkompetens med nytt masterprogram i socialt arbete

Med start hösten 2024 finns ett nytt masterprogram i socialt arbete på Campus Norrköping. Här förbereds studenter för att kunna arbeta med övergripande utvecklings- och förändringsprocesser och kvalificerade utredningar inom socialt arbete.