13 september 2018

Går det att idrotta utan att skada sig? Vilken effekt har träning vid en cancerbehandling? Och vad kan en 3D-visualisering av kroppens blodflöde berätta om en eventuell hjärtsjukdom?

Det är höstens ämnen på Medicinska fakultetens och Region Östergötlands öppna föreläsningsserie Forskning i Framkant. Först ut är biträdande professor och överläkare Carl-Johan Carlhäll som just har blodflödesvisualisering som sin specialitet. Under en timme berättar han om den senaste forskningen kring 3D-visualisering och hjärtsjukdom vid LiU och Region Östergötland. Klicka på filmen nedan för att få veta mer. Nedan finns ni också mer information om höstens program.

Blodflödesbaserad bedömning av hjärtsjukdom: ”Beyond the mainstream”

Föreläsningen äger rum torsdag 20/9, kl 16.30-17.30 i Hugo Theorell-salen, US, Norra entrén, i Linköping.

Mer om höstens program