04 mars 2020

– Civilingenjörerna i medieteknik på LiU har varit vårt förstahandsalternativ i många år. Vi anställer så många vi kan, konstaterar Johan Lindén på Gaia medan företagets popcornmaskin jobbar i bakgrunden.
I grannmontern skrattar studenter vid en demo och i nästa är det dags för ny dragning i chokladhjulet.

Agnes Lindqvist i MT3 provar den VR-simulering av en riktig flygsimulator för JAS Gripen hon varit med om att utveckla på Saab.

Foto THOR BALKHED
Agnes Lindqvist i MT3 provar den VR-simulering av en "riktig" flygsimulator för JAS Gripen
som hon varit med om att utveckla i ex- och sommarjobb på SAAB.

Medieteknikdagarna (MTD) har utvecklats från en dag i en föreläsningssal år 2000 till en bred mässa och många föreläsningar. I år fyller alltså eventet 20 år och fokuserar på en enda dag igen.

– Vi ville öka trycket och ha alla företag samtidigt, berättar William Uddmyr, PR-ansvarig på MTD 2020. Om det blir en eller flera dagar framöver är upp till nästa års studentarrangörer att bestämma.

Ballonger till banketten också

Det är nästan lite festkänsla med tusen grå och orangefärgade ballonger som kantar Täppans breda trappor på Campus Norrköping.

– Vi har fler ballonger att blåsa till banketten ikväll.
Fr v Philip Ngo, projektledare, Isak Engström, koordinator och William Uddmyr, PR-ansvarig. THOR BALKHED
Bland Medieteknik-sektionens färger, 
fr v Philip Ngo, projektledare, Isak Engström,
koordinator och William Uddmyr, PR-ansvarig.

Medieteknikdagarna drivs helt av studenter på Civilingenjörsprogrammet i medieteknik (MT) och målet är att knyta kontakter med medietekniker ute i arbetslivet och företagen inom branschen.  Under dagen hålls även föreläsningar och på kvällen blir det alltså fin middag.

Såväl studenter som de 43 deltagande företagen får chans att visa upp sin kunskap och teknik; de förstnämnda på en särskild avdelning som kallas Studentexpo.

Lätt att få jobb

– Studenterna på MT har väldigt breda kunskaper inom området och social kompetens som behövs eftersom vi utvecklar i grupp, berättar Fai Chan på Axis Communications.

Axis Communications med säte i Lund och verksamhet i flera länder öppnade för knappt två år sedan även i Linköping. Man har redan nästan 40 personer anställda eller konsulter som utvecklar mjukvara för övervakningskameror.

– Branschen är väldigt mansdominerad, vi vill anställa fler tjejer, skriv det, understryker Elle Andersson.

Oliver Zardan på Axis Communications berättar om vilka uppdrag företaget kan erbjuda studenter och färdiga MT-ingenjörer. THOR BALKHED
Cliver Zardan på Axis Communications berättar om vilka uppdrag företaget kan erbjuda studenter
och färdiga Medieteknik-ingenjörer.

Medieteknik.nu >>

Medieteknikdagarna >> 

Civilingenjör i medieteknik

Senaste nytt från LiU

Linköpings Studentsångare går i fängelse

I tre terminer har Jakob Grubbström som frilansare lett körsång med intagna på Skänningeanstalten. Som Director Musices på LiU tar han nu Linköpings studentsångare med sig in i fängelset.

Studenter på campus.

Ökat söktryck till LiU

Intresset för att studera vid LiU ökar, i flera fall rejält. Det visar siffrorna när anmälan till höstterminen stängde vid midnatt den 15 april.

Två forskare i lab.

Ett atomlager guld – LiU-forskare skapar guldén

För första gången har forskare lyckats skapa ark av guld som endast är ett atomlager tjockt. Enligt forskarna från LiU får guldet nya egenskaper som kan göra det lämpligt för bland annat framställning av värdefulla kemikalier.