19 maj 2020

Uppdrag Psykisk Hälsa samlar information som både vuxna och unga kan ha nytta av. Barn och ungdomar behöver en trygg grund i hemmet. Men de har också ofta frågor och funderingar som de vill dela med andra.

Uppdrag psykisk hälsa -- logotyp.

Uppdrag Psykisk Hälsa är resultatet av en överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Webbsidan ger tips och stöd till både unga och vuxna. Med anledning av spridningen av det nya coronaviruset har Uppdrag Psykisk Hälsa satsat på särskild information om hur man som barn, ungdom eller vuxen kan agera. 
Här är en länk till Uppdrag Psykisk Hälsa.

 

Kontakt

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

En man i kostym håller en grön växt i handen.

LiU med i megastudie om klimatbeteende

Vilket är bästa sättet att få oss människor att bete oss mer klimatvänligt? Forskare vid Linköpings universitet och Karolinska institutet har bidragit till en världsomspännande studie för att ta reda på det.

LiU-flaggor framför Kårallen på Campus Valla.

Distanskurser ökar mest när antagningen till hösten är klar

Det första antagningsbeskedet är här. LiU fortsätter att locka studenter och framför allt antagningen till fristående kurser och utbildningar på distans har ökat sedan tidigare år.

Möjligt att förutse nervskador av cancerbehandling

Många kvinnor som behandlats för bröstcancer med en typ av cytostatika, taxaner, får ofta biverkningar på nervsystemet. Nu har forskare vid LiU utvecklat ett verktyg som kan förutsäga hur stor risken är för den enskilda individen.