19 maj 2020

Uppdrag Psykisk Hälsa samlar information som både vuxna och unga kan ha nytta av. Barn och ungdomar behöver en trygg grund i hemmet. Men de har också ofta frågor och funderingar som de vill dela med andra.

Uppdrag psykisk hälsa -- logotyp.

Uppdrag Psykisk Hälsa är resultatet av en överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Webbsidan ger tips och stöd till både unga och vuxna. Med anledning av spridningen av det nya coronaviruset har Uppdrag Psykisk Hälsa satsat på särskild information om hur man som barn, ungdom eller vuxen kan agera. 
Här är en länk till Uppdrag Psykisk Hälsa.

 

Kontakt

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Tre personer i labbrock står och pratar.

Bättre neutronspeglar kan avslöja materiens inre hemligheter

Med bättre neutronspeglar kan effektiviteten vid materialanalyser i neutronkällor bli högre. Den förbättrade spegeln har LiU-forskare utvecklat genom att belägga en kiselplatta med tunna lager av järn och kisel blandat med borkarbid.

Ensamt barn i silhuett.

Riktlinjer saknas kring barn som utsatts för sexövergrepp

Hälften av 34 undersökta länder i Europa saknar riktlinjer för hur barn som utsatts för sexuella övergrepp ska få hälsovård och behandling. Ett av dem är Sverige. Det visar en studie som gjorts vid Linköpings universitet.

Person intervjuas och pratar om sin avhandling

Sigrid blev dubbeldoktor - vid 26 års ålder

En lång men också väldigt rolig resa, så beskriver Sigrid Nilsson sin tid som forskarstuderande vid Forskarlinjen. För nu har hon disputerat och kan därmed både blicka framåt och bakåt på sin forskning.