08 augusti 2019

Det gick bra för LiU Formula Student i somras. I Nederländerna knep laget en 11:e placering, och i Storbritannien hamnade de på 18:e plats.

Bild på ordföranden i LiU Formula Student
Ordförande Hugo Thalén och vice ordförande Oskar Lind Jonsson var med på tävlingarna i Nederländerna och Storbritannien. Nu ser de fram emot nästa års tävling. Cecilia Göthe Norlin
– Det var otroligt bra jobbat av hela laget, och med de givna förhållandena så är vi väldigt stolta över våra prestationer, säger Hugo Thalén som är ordförande i föreningen under kommande läsår.

Hugo Thalén var en av förarna på tävlingarna. Han berättar att en bildel skadades under en testkörning, vilket gjorde att de fick svetsa och svarva en ny på plats i Nederländerna. På tävlingen i Storbritannien gick en bakbroms sönder.

– Det var under endurance-momentet, den som ger mest poäng. Vi hade bra varvtider där, och vi hade möjlighet till ännu bättre placering - men sånt händer ibland!

Nu står årets bil ER19 i A-huset på Linköpings universitet.Nu står ER19 i A-huset och föreningen har redan börjat skissa på nästa års bil.

– Vi ser fram emot tävlingarna nästa år, och jobbar redan nu hårt för att ge oss en kick-start till ER20 projektet, säger Hugo Thalén.

Se när Kristjan Möller kör bilen i endurace-momentet i Storbritannien, när bromsarna havererar här.

Senaste nytt från LiU

Per Frankelius och Karolina Muhrman på en åker framför en jordbruksmaskin.

Nationellt kunskapsnav för jordbrukets digitalisering hamnar på LiU

Jordbruksverket utser Linköpings universitet att ansvara för ett nytt nationellt kunskapsnav för digitalisering inom jordbruket. Projektet sträcker sig över 3 år och har en budget på 20 miljoner kronor.

LiU-professor bidrar till en ny ISO-standard i världen

Det finns hundratals definitioner av cirkulär ekonomi i världen, vilket skapar förvirring. LiU-forskning med professor Mattias Lindahl i spetsen, har bidragit till att en ny ISO-standard kan råda bot på detta.

Specialistkompetens med nytt masterprogram i socialt arbete

Med start hösten 2024 finns ett nytt masterprogram i socialt arbete på Campus Norrköping. Här förbereds studenter för att kunna arbeta med övergripande utvecklings- och förändringsprocesser och kvalificerade utredningar inom socialt arbete.