08 augusti 2019

Det gick bra för LiU Formula Student i somras. I Nederländerna knep laget en 11:e placering, och i Storbritannien hamnade de på 18:e plats.

Bild på ordföranden i LiU Formula Student
Ordförande Hugo Thalén och vice ordförande Oskar Lind Jonsson var med på tävlingarna i Nederländerna och Storbritannien. Nu ser de fram emot nästa års tävling. Cecilia Göthe Norlin
– Det var otroligt bra jobbat av hela laget, och med de givna förhållandena så är vi väldigt stolta över våra prestationer, säger Hugo Thalén som är ordförande i föreningen under kommande läsår.

Hugo Thalén var en av förarna på tävlingarna. Han berättar att en bildel skadades under en testkörning, vilket gjorde att de fick svetsa och svarva en ny på plats i Nederländerna. På tävlingen i Storbritannien gick en bakbroms sönder.

– Det var under endurance-momentet, den som ger mest poäng. Vi hade bra varvtider där, och vi hade möjlighet till ännu bättre placering - men sånt händer ibland!

Nu står årets bil ER19 i A-huset på Linköpings universitet.Nu står ER19 i A-huset och föreningen har redan börjat skissa på nästa års bil.

– Vi ser fram emot tävlingarna nästa år, och jobbar redan nu hårt för att ge oss en kick-start till ER20 projektet, säger Hugo Thalén.

Se när Kristjan Möller kör bilen i endurace-momentet i Storbritannien, när bromsarna havererar här.

Senaste nytt från LiU

Elever och lärare i ett klassrum.

Enkla metoder gjorde lärare bättre på att undervisa

Alla lärares undervisning blev betydligt bättre efter att de fått besök av och återkoppling från experter på sina insatser under lektionen. Det visar en rapport från LiU som sammanställt observationer från 30 grundskolor.

Cellodlingsflaska under ett mikroskop i labb.

De odlar näsvävnad på labbet

LiU-forskare är bland de första i världen att odla mänsklig näsvävnad från stamceller. I den studerar de hur olika virus infekterar luftvägarna. Modellen använder de nu för att undersöka hur en särskild sorts antikroppar kan skydda oss mot infektion.

WASP utökas med initiativet AI for Science

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse beviljar WASP 70 miljoner kronor till ett nytt initiativ som ska främja användandet av AI-baserade metoder inom akademisk forskning i Sverige.