08 augusti 2019

Det gick bra för LiU Formula Student i somras. I Nederländerna knep laget en 11:e placering, och i Storbritannien hamnade de på 18:e plats.

Bild på ordföranden i LiU Formula Student
Ordförande Hugo Thalén och vice ordförande Oskar Lind Jonsson var med på tävlingarna i Nederländerna och Storbritannien. Nu ser de fram emot nästa års tävling. Fotograf: Cecilia Göthe Norlin
– Det var otroligt bra jobbat av hela laget, och med de givna förhållandena så är vi väldigt stolta över våra prestationer, säger Hugo Thalén som är ordförande i föreningen under kommande läsår.

Hugo Thalén var en av förarna på tävlingarna. Han berättar att en bildel skadades under en testkörning, vilket gjorde att de fick svetsa och svarva en ny på plats i Nederländerna. På tävlingen i Storbritannien gick en bakbroms sönder.

– Det var under endurance-momentet, den som ger mest poäng. Vi hade bra varvtider där, och vi hade möjlighet till ännu bättre placering - men sånt händer ibland!

Nu står årets bil ER19 i A-huset på Linköpings universitet.Nu står ER19 i A-huset och föreningen har redan börjat skissa på nästa års bil.

– Vi ser fram emot tävlingarna nästa år, och jobbar redan nu hårt för att ge oss en kick-start till ER20 projektet, säger Hugo Thalén.

Se när Kristjan Möller kör bilen i endurace-momentet i Storbritannien, när bromsarna havererar här.

Senaste nytt från LiU

Jonas Rohdin, Steve Lien, Martin Vikblad och Chipo Ziyambe.

LiU och Stanford utvecklar drönarteknik för skogsbrandsövervakning

Studenter från Linköpings universitet och Stanford har utvecklat en drönare som kan hjälpa brandmän att bekämpa skogsbränder på ett säkrare och smartare sätt.

Många vill läsa program på LiU - antagningsbeskedet är här

Intresset för LiU:s utbildningsprogram har ökat, men totalt sett har något färre antagits jämfört med förra hösten. Samtidigt har vissa program, som Läkarprogrammet och vissa civilingenjörsprogram, tagit in fler studenter.

Studenter från kursen From Lab to Market deltar i rundvandring i labbet

Från labb till marknad med studenters hjälp

I takt med att världen söker hållbara energilösningar har grön vätgas seglat upp som en nyckelspelare i omställningen. Vid Linköpings universitet får studenter nu chansen att arbeta med verkliga utmaningar kopplade till denna teknik.