08 augusti 2019

Det gick bra för LiU Formula Student i somras. I Nederländerna knep laget en 11:e placering, och i Storbritannien hamnade de på 18:e plats.

Bild på ordföranden i LiU Formula Student
Ordförande Hugo Thalén och vice ordförande Oskar Lind Jonsson var med på tävlingarna i Nederländerna och Storbritannien. Nu ser de fram emot nästa års tävling. Fotograf: Cecilia Göthe Norlin
– Det var otroligt bra jobbat av hela laget, och med de givna förhållandena så är vi väldigt stolta över våra prestationer, säger Hugo Thalén som är ordförande i föreningen under kommande läsår.

Hugo Thalén var en av förarna på tävlingarna. Han berättar att en bildel skadades under en testkörning, vilket gjorde att de fick svetsa och svarva en ny på plats i Nederländerna. På tävlingen i Storbritannien gick en bakbroms sönder.

– Det var under endurance-momentet, den som ger mest poäng. Vi hade bra varvtider där, och vi hade möjlighet till ännu bättre placering - men sånt händer ibland!

Nu står årets bil ER19 i A-huset på Linköpings universitet.Nu står ER19 i A-huset och föreningen har redan börjat skissa på nästa års bil.

– Vi ser fram emot tävlingarna nästa år, och jobbar redan nu hårt för att ge oss en kick-start till ER20 projektet, säger Hugo Thalén.

Se när Kristjan Möller kör bilen i endurace-momentet i Storbritannien, när bromsarna havererar här.

Senaste nytt från LiU

Florian Trybel

Samarbetet tänjer på fysikens gränser

Teoretikern Florian Trybel har en central roll i skapandet av nya material. Tillsammans med sin kollega inom experimentell forskning i Skottland siktar han på att utöka möjligheterna för material i extrema förhållanden.

Ung kvinna öppnar en dörr

Från teori till terapi

På Psykologmottagningen vid LiU får studenter på psykologprogrammet chans att göra skillnad på riktigt. Utöver en unik möjlighet att omsätta teori i praktik hjälper de patienter med allt från stresshantering, sömnbesvär, nedstämdhet, oro och fobier.

Kaiqian Wang.

Upptäckt om smärtsignalering kan bidra till bättre behandling

LiU-forskare har ringat in den exakta platsen på ett specifikt protein som finjusterar smärtsignalers styrka. Kunskapen kan användas för att utveckla läkemedel mot kronisk smärta som är mer effektiva och har färre biverkningar.