Göm menyn

Studenthuset

Välkommen till Didacticum

Didacticum är ett centrum inrättat av rektor. Vår uppgift är att på ett kreativt och innovativt sätt bidra till en pedagogisk och didaktisk utveckling av universitetets utbildning och undervisning. Vår verksamhet kompletterar det utvecklingsarbete som bedrivs inom fakulteter och institutioner. Vi anordnar obligatoriska kurser för undervisande personal samt andra sammankomster i form av exempelvis workshops och nätverk.

 

PÅ GÅNG HOS DIDACTICUM

Du hittar samtliga händelser i vårt Kalendarium. Utförlig information om våra händelser finns på sidorna om våra AktiviteterKurser och Resurser

 

didacticums Nyheter

kaffekopp

Lärmiljöfika 27 februari i Linköping

Nu är hela vårens schema för Lärmiljöfika klart och nästa gång arrangeras det hos Didacticum i Linköping den 27 februari klockan 15-16. Temat är: Framtidens lärmiljöer – Vilka lokaler gör vi om just nu?

mikrofon

Inspelningsrum – varför då?

Nu går det bra att boka och använda de fyra inspelningsrummen som har byggts upp och inretts på Valla, US och i Norrköping. Inspelningsrummen är till för dig som behöver sitta ostört och exempelvis spela in en föreläsning. Vill du ha inspiration? Träffa Per och Karin, de har redan testat!

Glad tjej

Anmäl dig till Pedagogikdagarna!

Temat för årets Pedagogikdagar är "Framtidens lärande". Vi har ett späckat program både i Norrköping (17 mars) och i Linköping (18 mars). Läs igenom programmet, gör dina val och skicka in din anmälan. Välkommen, hälsar Didacticum.

tre terminer bok

Piratens "Tre terminer" i bokcirkeln

Didacticums bokcirkel fokuserar på Universitetsromanen och denna månad läses Fritiof Nilsson Piraten - Tre terminer. Fler deltagare är välkomna, kontakta Didacticum för mer information.

Dags att anmäla dig till vårens workshops

Didacticum arrangerar sex workshops för lärare inom temat "Att möta en heterogen studentgrupp". Dessa rör olika frågor som kan uppstå i klassrummet ur olika perspektiv. Workshopsserien är en uppfräschad repris från i höstas, då hette den "Pedagogisk utveckling inom högre utbildning".

Konferens i Frankrike om hållbar utveckling

Université Catholique de Lille bjuder in till: International Week about Teaching Innovation and Sustainable Development som hålls 6-10 april. Det finns totalt tio platser för kollegor från de europeiska universiteten. Anmälan är öppen till 28 februari.

Rektor har beslutat om riktlinjer för inspelade moment

Nu ska institutionerna på LiU ta fram lokala riktlinjer för hur mycket tid som lärarna ska lägga på inspelat material.

Kvinna med mörkt hår och glasögon som heter Katarina Winka

Föreläsning om pedagogisk meritering

Katarina Winka kommer till LiU för att berätta om hur Umeå universitet har arbetat med pedagogisk meritering och framtagande av modell för att belöna pedagogisk skicklighet. Föreläsningen är till för alla som är intresserade dessa frågor, exempelvis du som är lärare eller har uppdrag i en anställningsnämnd, eller liknande. Anmälan är öppen!

Lisam

Lisam - Workshop in English, 24th April

In this workshop tips/experiences/ideas on using Lisam platform will be shared with participants to those who would like to develop and design their course rooms more efficient.

NYHETSARKIV (Prenumerera gärna i din RSS-läsare)


Didacticums uppdrag

Didacticum utgör ett av rektor särskilt inrättat centrum som på ett kreativt och innovativt sätt skall driva och bidra till en pedagogisk och didaktisk utveckling av universitetets utbildning och undervisning som kompletterar det utvecklingsarbete som bedrivs inom fakulteter och institutioner.

Läs mer om Didacticum.

Didacticums verksamhet


Pedagogikidagarna 2020

glad tjej

Norrköping
17 mars

Linköping
18 mars

Läs programmet och anmäl dig till Pedagogikdagarna >>

 

KONTAKTA DIDACTICUM

Hitta till oss

Styrelse

Vi som jobbar här

 

Läs artikelserie där Jonte
vi presenterar våra
medarbetare.

Denna månad
Jonte Bernarhd

 

NYHETSBREV

mejl


Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

 

Didacticums blogg

Hur jag bjuder in till dialog (Stina Hellberg, 2020-02-11)
Framtidens lärande (Per-Anders Forstorp, 2020-02-04)
Tillgänglighet (Anna Söderström, 2020-01-22)
Testkörning av inspelningsrum (Anna Söderström, 2020-01-20)
Didacticums julkalender (Anna Söderström, 2019-12-10)

Sidansvarig: monika.samuelsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-02-20